Sådan bliver du en god medieleder

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2100 København Ø
Dage:
2 dage
Pris:
6.840 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 7 evalueringer)
Forår 2023

Gode journalister er sjældent gode ledere.

Men sådan behøver det ikke være. Der er ikke en modsætning mellem det at være journalist og leder, men det er et utraditionelt pres, hvor der skal tages hensyn til mange omstændigheder, forandringer – og mennesker.

Som journalist med ambition om at lede andre er det en fordel med et stort drive og en solid næse for nyheder. Men hvilke andre kompetencer skal i spil for at blive leder – og blive god til at lede andre?

Kurset giver konkrete værktøjer og tricks, når du som journalist skal lede andre, sætte den rigtige retning og motivere og strukturere i en branche, der kronisk består af individualister. PU medlemmer kan på dette  kursus møde nogle af dem, der hjælper medier og organisationer med at sætte journalistikken og mediet i system. De har begået fejlene, skabt succeserne og nu lærer de fra sig om dem.

Kurset kredser om de nødvendige redaktionelle, menneskelige kommercielle og digitale forudsætninger, man skal rumme for at blive en succes. På dette 2 dages kursus får du  redskaberne til at træde næste trin op af stigen.

Du får bl.a. indblik i værdien og behovet for at

  • Sætte klare og tydelige mål – og leve dem!
  • Give en feedback, der er troværdig, skaber respekt og peger fremad
  • Tale med kolleger om at præstere
  • Mestre den svære samtale, sådan tackler du konflikter. Det er ikke altid muligt at blive enige
  • Du som leder rummer, at folk nogle gange skal videre i karrieren

Undervisere med hands on erfaring

Nicolai Kampmann tidligere chefredaktør på A4 Medier og kommunikationschef & chefredaktør på Fagbladet 3F. Nicolai underviser i at tage den svære samtale, gå ind i konflikter og give en brugbar feedback.

Lasse Charley Pedersen, tidligere redaktør ved blandt andet DR og Ekstra Bladet . Har ledet et utal af redaktionsmøder, haft personaleansvar for mange journalister og massiv erfaring med ideudvikling, feedback og indhold, der fænger.

Begge deler de egne erfaringer (ikke alle gode) og supplerer med aktuelle oplægsholdere om redskaber og anbefalinger til god ledelse.

Regler for framelding:

Det er gratis at framelde sig kurset, hvis det sker minimum 3 hverdage før første kursusdag. Herefter faktureres 50% af det fulde beløb.