Rigtigt komma i en fart (½ dag)

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
2.250 kr. | PU-støtte: 780 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 37 evalueringer)
Efterår 2016

Brug en halv dag, og få styr på alle kommaerne – én gang for alle!

Med Dansk Sprognævns kommaregler i hænderne konkluderer mange, at det kan blive et tidskrævende projekt at få styr på de danske kommaregler, sådan helt til bunds og ud i alle krogene. Men sådan behøver heldigvis det ikke at være! Og vi tør derfor godt love: Resultat med garanti – eller pengene tilbage!

Hvem deltager på dette kursus

Alle, der skriver, redigerer og underviser og både i større eller mindre omfang oplever, at de bliver i tvivl om deres kommatering. Prøv eventuelt vores test her & tjek, om du har brug for et kommakursus.

Kursets form & indhold

Kurset veksler mellem trinvis gennemgang af de danske kommaregler og masser af praktiske øvelser.

• Indledende og afsluttende test (så deltagerne selv kan se, hvor meget de forbedrer sig.)
• 3 overskuelige regler, der sikrer, at dine kommaer er 99 % korrekte
• Kryds og bolle – hvornår dur metoden ikke, og hvad gør du så
• De sidste (få) vanskelige kommaer (bydemåder, ufuldstændige sætninger)
• ”Idiotkommaer” – typiske kommafejl, som du aldrig laver mere
• Masser af øvelser – også ekstra til derhjemme
• Feedback på kommatering af egne tekster, som kan sendes til underviseren før eller efter kurset.

Udbytte af kurset

Deltagerne får helt styr på de gældende kommaregler, og de bliver trænet i at bruge dem i praksis. Helt ud i alle de vanskelige kommakroge.

• Deltagerne bliver mere sikre og dermed mere effektive, når de skriver og læser korrektur, og får derfor frigjort tid til andre opgaver.
• Deltagerne får en bedre forståelse for, hvordan sætninger opbygges, og får derfor også udviklet deres evne til at skrive klart og overskueligt. Deres tekster bliver lettere at læse, og de fremstår mere professionelle.
• Deltagerne får svar på eventuelle spørgsmål om kommatering af deres egen tekster, hvis de skulle komme i tvivl efter kurset.
• Deltagerne får en opslagsmappe med kommareglerne, der i modsætning til i Dansk Sprognævns officielle kommakompendium er opstillet og formuleret, så de er nemme at få overblik over og forstå. Deltagerne får også et overskueligt tjekark til opslagstavlen eller skrivebordet, så de altid nemt og hurtigt kan få overblik over kommareglerne, hvis de kommer i tvivl.

Kurset kan naturligvis også holdes i din virksomhed (pris for lukket firmahold fra 6.000 kr.). Kontakt os på info@proscript.dk eller telefon 35 10 22 55 for at få et tilbud.

Undervisere

Eva Prohaska Mørk

EVA PROHASKA MØRK er cand.mag. i retorik og partner i kursusvirksomheden ProScript. Eva Prohaska Munch har 20 års erfaring som underviser i skriftlig kommunikation og sprogrigtighed og har gennemført kursusforløb for ministerier, kommuner og for små og store private virksomheder.
Udover sine faglige og pædagogiske kompetencer er Eva kendt for sin humoristiske form, der kan få selv et ‘kedeligt’ kommakursus til at føles som en ‘fest’.

Eva har arbejdet som journalist, kommunikationschef i et PR-bureau, webmedarbejder og som tekstforfatter på reklamebureau.