Producer din egen podcast

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
10.200 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 169 evalueringer)
Forår 2020

Vil du lære at producere din egen podcast?

Journalist og podcastproducent Freia Dam formidler hele pakken, for at du lærer at producere din egen podcast. Fra de tekniske greb, over ideudvikling og formuleret færdigt koncept. Her trækker hun på sin erfaring fra produktion af podcasts for blandt andre Djøf, Nordisk Ministerråd og Egmont Publishing – og sin baggrund hos Radio24syv som tilrettelægger, vært og producer.

Kurset tager tager dig med på en rejse, hvor du bruger virkeligheden som grundstof til at optage lydbilleder og interviews til din egen podcast. For at kunne det, skal du også lære om optageteknik og lydredigering.
Du får nye kreative metoder til at optimere din programidé, og du udvikler koncept for din podcast. Metoden i undervisningen er på en gang intuitiv og konceptuel. Målet er, at du skal kunne selv.

Program

  • Podcast som medie – et medie med mange ansigter
  • Hvordan opfatter hjernen lyd?
  • Hvad er karakteristisk for en lydfortælling, og hvordan skaber du den selv?
  • Den levende, personlige fortælling (de bedste eksempler)
  • Idé og feedback på din idé
  • Udvikling af din idé gennem et wringer-check: Tjek af sensitivitet, heart-beat og måling af value-factor i forhold til målgruppe og marked
  • Interviewet – og hvordan du forbereder det (redskaber der matcher dine behov)
  • Introduktion til mikrofon, håndrecorder og lydklippeprogrammet Hindenburg
  • Klipning af din udsendelse under supervision, lytning og feedback
  • Udvikling af koncept for din podcast og udgivelse

Praktisk

17. til 19 . februar

Tre dages træning i optageteknik med hånd-recorder, interview og lydredigering i programmet Hindenburg.

I mellemperioden arbejder du alene med en hjemmeopgave, hvor du optager til din podcast. Du låner en Zoom håndrecorder med hjem, som du forinden er blevet introduceret for. Du får også link med til en anskuelig videoinstruktion i brugen af den.

2. til 3. marts

Tilbage på kurset redigerer du dine optagelser i programmet Hindenburg. Sammen fintuner vi redigeringen og får endevendt konceptet til din podcast. Endelig får du tips til, hvordan du får din podcast ud til lytterne.

Hver deltager skal medbringe sin egen bærbare computer, hvor de får hjælp til at installere redigeringsprogrammet Hindenburg inkl. 3 måneders prøve licens.

Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Tid: Alle dage kl. 9:30 – 15:30.

Bemærk at kurset desuden afholdes den 2. til 4. juni + 15. til 16. juni.

 

Undervisere

Freia Dam

Journalist og podcastproducent Freia Mosberg Dam driver til dagligt sin egen virksomhed, og har specialiseret sig i at producere og tilrettelægge podcasts til virksomheder, selvstændige og større mediehuse. Hun har produceret podcasts for blandt andre Djøf, Nordisk Ministerråd og Egmont Publishing – og har, med en baggrund hos Radio24syv som tilrettelægger, vært og producer, fået fingrene godt ned i radiodejen. Freia sidder desuden i bestyrelsen I Center for Podcasting – en brancheorganisation, der varetager uafhængige podcasteres vilkår og rettigheder.

Mere om dette kursus