Producer din egen podcast

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
12.000 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 147 evalueringer)
Forår 2019

Vil du lære at producere din egen podcast?

Så tilmeld dig det praktiske kursus ‘Producer din egen podcast’ med journalist Pernille Bøggild, som har produceret flere reportager, montager og radiodokumentarer til DR bl.a. til P1s Orientering.

På kurset Producer din egen podcast lærer du at udvikle konceptet for din egen podcast fx emne og varighed og hvor din podcast skal udkomme. Du lærer at optage lyd og interviews på en digital Zoom recorder og at redigere dine optagelser i klippeprogrammet Hindenburg, hvor du bruger virkeligheden som grundstof. Undervejs får du lyttet til en masse fantastiske podcast og bliver klogere på mediet.

Efter tre dages træning  i optageteknik og interview samt hjælp til at udvikle dit podcast-koncept arbejder du alene i en periode med optagelse af din podcast. Efterfølgende kommer du tilbage i to dage, hvor du får Pernilles professionelle feedback og tips til, hvordan du får din podcast ud til lytterne.

Program for Producer din egen podcast
  • Podcast som medie – et medie med mange ansigter/ trends
  • Hvordan opfatter hjernen lyd?
  • Hvad er karakteristisk for en lydfortælling, og hvordan skaber du den selv?
  • Den levende, personlige fortælling (de bedste eksempler)
  • Idéudvikling og feedback på din idé
  • Udvikling af din idé gennem et wringer-check: Tjek af sensitivitet, heart-beat og måling af value-factor i forhold til målgruppe og marked
  • Interviewet – og hvordan du forbereder det (redskaber der matcher dine behov)
  • Introduktion til mikrofon, håndrecorder og lydklippeprogrammet Hindenburg
  • Klipning af din udsendelse under supervision, lytning og feedback
  • Udvikling af koncept for din podcast og udgivelse
Output

Du har viden og værktøjer til at udvikle og klippe en monteret radioudsendelse eller podcast – og du har produceret hele eller dele af din egen podcast. Du har fået professionel feedback på dine optagelser og dine produktioner, så du har et realistisk set up og er klar til at gå i gang – eller fortsætte dit arbejde med ny viden – når kurset er slut.

Forudsætninger for deltagelse i Producer din egen podcast

Du skal medbringe din egen idé til en podcast, du gerne vil lave eller elementer fra en podcast, du er gået i stå med og vil have inspiration til. Og du skal være indstillet på hjemmearbejde. Skolen stiller alt relevant udstryr til rådighed, men du er velkommen til at medbringe dit eget optageudstyr, hvis du foretrækker det.

Målgruppe

Kurset henvender sig til journalister, kommunikationsfolk m.fl., som ønsker inspiration og fagligt input til professionel podcastproduktion.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.

Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Kursusdatoerne for dette kursus er 16-18/1+31/1-1/2.

Kurset udbydes også d. 15-17/4 – 29-30/4. Læs mere og tilmeld dig her

Afmelding

Afmelding skal ske en måned inden kursusstart, medmindre andet er anført under det enkelte kursus. Du foretager din afmelding ved at henvende dig skriftligt til skolen.

Du kan uden omkostning afmelde et kursus inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursusstart, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften. Afmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, får du ikke din kursusafgift refunderet.

I sjældne tilfælde kan der opstå uforudsete hændelser (fx ulykke, alvorlig sygdom, personlig krise), som forhindrer dig i at gennemføre dit kursus. Det vil da være muligt at udsætte din deltagelse til en senere afholdelse, såfremt kurset oprettes og ikke er overtegnet.

Kursusændringer

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

I tilfælde af for lav tilslutning forbeholder Kort & Dokumentarfilmskolen/ IDfilm sig ret til at udskyde eller aflyse et kursus. Ligeså kan der forekomme udskiftning af underviser. I tilfælde af aflysning får du et tilgodebevis til et tilsvarende kursus. Opsættes kurset ikke igen, får du selvfølgelig refunderet dit betalte kursushonorar.

Undervisere

Pernille Bøggild

Journalist

Pernille Bøggild er journalist og har lavet flere reportager, montager og radiodokumentarer til DR bl.a. til ‘P1 Orientering’. Pernille har også en fortid på dagbladet Information. Når Pernille ikke producerer podcasts og underviser, arbejder hun som kunstner, hvor hun mikser kunst, arkitektur og tekster.

Mere om dette kursus