Praktisk lyssætning

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
6.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2021

Vil du give dine optagelser et visuelt løft med lækkert lys?

Så tag på dette 2-dages crash course i kreativ lyssætning med Mogens Otte, der har mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf.

På kurset bliver du skarp til at sætte lys med få midler, når Mogens gennemgår teori om både indendørs og udendørs lys og illustrerer teorien i praksis med forskellige lysopsætninger. Du får mulighed for at afprøve løsninger på forskellige optagesituationer – og du får tips og tricks samt konkrete værktøjer til at løse eventuelle udfordringer på dine egne optagelser.

Videokameraets blænde og mængden af lys på lokation har betydning for skarphedsdybden og dermed det udtryk, du tilstræber. Hvilke valg vil du træffe, når du vil skabe dit billede? Og hvordan får du det til at stemme overens med det, du vil fortælle?

På holdet afprøver vi løsninger på forskellige optagesituationer, bl. a. med dedo-light, trepunktslyssætning og filtre, og så får du konkrete værktøjer til at løse de særlige udfordringer, du tænker dig at stå overfor.

Program

  • Lys-fysik: Kelvin og hvidbalance
  • Lampetyper: De ‘gamle’ og de nye
  • Lys og indhold: Kreative lysopstillinger fx til interview
  • Lampefiltre
  • Optimal brug af eksisterende lyskilder
  • Kameraet og lyset: Indstillinger, dybdeskarphed og blænde

Forudsætning
Ingen.

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Mødetid: Alle dage kl. 9:30 – 15:30.

Skolen er åben fra kl. 9:00 – 16:00

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Mogens Otte

Belysningsmester

Mogens Otte har mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf. Foruden at have belyst et hav af reklamefilm har Mogens Otte arbejdet på spillefilm for instruktører som bl.a. Bille August og Kasper Rostrup. Mogens har også sat lys til mange tv-serier som bl.a. TV 2s Anna Pihl (2006) og Badehotellet (2015), ligesom han har arbejdet med et utal af store danske musiknavne som bl.a. Lis Sørensen, TV2, Clemens, Rasmus Seebach og Medina.

 

 

Mere om dette kursus