Præsentation med krop & stemme

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Strandvejen 139, 2942 Skodsborg
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.900 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 3 evalueringer)
Forår 2021

PRÆSENTATION MED KROP & STEMME

Brænd igennem med dine podcast – træn din stemme og tag ordet med naturligt nærvær

Et intensiv 1 dags kursus for dig, der ønsker at brænde igennem. Med professionel stemmetræning, fokus på kropssprog og virkemidler fra teatrets verden udvikler vi deltagernes autentiske udtryk og evne til at indtage en scene, mikrofon eller skærm.

På dette 1 dags kursus vil du blive mere fortrolig med din egen stemme og lære at bruge den langt mere bevidst, så du kan brænde igennem.

Gennem konkrete øvelser vil du opnå en større selvsikkerhed, så du fremstår troværdig og tillidsvækkende i dine indslag og podcast – og i det hele taget, når du taler med dine kilder.

Stemmetræning består af langt mere end åndedrætsøvelser og den rette brug af muskler. Det handler om at finde sin egen stemme, at kunne lide lyden af sin stemme og ikke mindst turde bruge den og stå ved sig selv.

Selvom det ikke er dig, der skal være i centrum, når du sætter dine indslag sammen, er din stemme væsentlig for, hvordan dine seere og lytter vurdere resultatet.

Brug din stemme som dit stærkeste aktiv når du formidler og brænd igennem.
Opdag hvordan, du kan bruge din usikkerhed til din fordel, og bliv i stand til at indtage ”scenen” uden at gå på kompromis med dig selv. Det gælder både fysisk, online, bag skærmen og igennem podcast.

• Åndedrættet
Åndedrættet åbnes I kroppen så der skabes plads og fokus på at tale på udåndingerne.

• Stemmetræning og bedre stemmebrug
Introduktion til 4 stemmekvaliteter ved klaveret Stemmetræning fælles fokus på at åbne 4 stemmer I kroppen

• Fremtoning – kropssprog
Kroppen som anden stemme. Non verbal kommunikation via 3 energi zoner, vi opdager og lærer fra

• Indtag rummet også gennem mikrofonen”
Præsentationer med brug af pauser, stemme og åndedrættet

Vi arbejder hele tiden med at skabe forbindelse mellem din krop og din stemme ved hjælp af vejrtrækningsøvelser. Din stemme åbnes op, så du kan bruge det store stemmeregister, du har. Desuden undersøger vi, hvilke stemmekvaliteter du kan styrke og åbne gennem stemmetræning.

Form:

Formen på kurset vil være en kombination af korte teoretiske oplæg, individuel refleksion, fælles sparring og øvelser, samt øvelser i par/mindre grupper.

Optagelser på video IPhone – træning med skærm og på iPhone

Der arbejdes hele tiden med at skabe forbindelse mellem din krop og din stemme ved hjælp af vejrtrækningsøvelser. Din stemme åbnes op, så du kan bruge det store stemmeregister, du har. Desuden undersøges hvilke stemmekvaliteter, du kan styrke og åbne gennem stemmetræning.

Scene og stemmetræning er et gennemgående element.

 

Udbytte:
Du vil kunne slippe dig selv mere og få gennemslagskraft
Du får en levende forbindelse mellem din krop og stemme.

Du får tilgang til et dybere åndedræt og dermed en stærkere stemme.
Du lærer at stå sikkert og hvile i dig selv, mens du taler med overbevisende styrke.

Kurset er designet, så deltagernes nye færdigheder kan trænes og forankres i praksis efter kurset med bogen Stemmens Magi, som er en del af kursus materialet. Bogen Stemmens Magi støtter udviklingen og læringen af kursets indhold igennem de mange øvelser og råd som kan trænes derhjemme.

Merete Nørgaard er uddannet skuespiller, stemme & performancetræner. Derudover har hun en master i Teater og Dramapædagogik fra DPU. Siden 2010 har hun været indehaver af virksomheden www.livingvoice.dk, og I Mannaz, hvor hun træner offentlige og private erhvervsfolk i at bruge stemmen til at brænde igennem og blive hørt.

Professor phil. Ole Fogh Kirkeby: “Merete Nørgaard har skrevet en meget fin bog. Den er både dybsindig og praktisk. Hun undgår frelstheden, der let overmander det spirituelle og kropsterapeutiske univers, fordi hun tydeligt har en – dejligt nedtonet – kontakt til den filosofiske baggrund for de temaer, som hun strukturerer sin præsentation af den forløste stemme igennem. Jeg kan varmt anbefale ledere denne bog, og, også alle os andre, der først ved, hvad vi mener, når vi hører, hvad vi selv siger.”

Læs gerne artiklen her inden kurset:

“Sådan rammer den digitale tidsalder vores stemmer”

https://www.alt.dk/sundhed/stemmetraening-oevelser