Dybt kig ind i kulissen bag dansk politik  

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1472 København K
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
10.485 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 444 evalueringer)
Forår 2021

Hvor står dansk politik efter coronakrisen? Hvordan styrer Mette Frederiksen sin regering? Findes der overhovedet en opposition, der kan true regeringen? Og hvilken rolle kommer kommunalvalget i efteråret 2021 til at spille på Christiansborg?

Det er hovedtemaerne i dette kursus om aktuel dansk politik, som Altinget og Kaas & Mulvad udbyder i fællesskab.

I løbet af tre intense og indholdsrige dage møder deltagerne en række af de mest centrale aktører på Christiansborg. Både dem, vi kender fra medierne, og de vigtige aktører, som støber kuglerne i kulissen.

Altingets chefredaktør Jakob Nielsen og en stribe af mediets stærke fagredaktører sørger gennem deres omfattende netværk for at give deltagerne adgang til aktører, der ellers kan være svære at finde og få i tale. Vi sætter fokus på substans og strategi frem for spin og taktik.

Da vi gennemførte kurset sidst, var tilfredsheden stor – både med form og indhold. Som en deltager skrev til os: “Bare et godt kursus. Når der står Jakob Nielsen som kursusleder, er der garanti for, at man får meget med hjem!”

Som deltager bliver du klædt på til at dække de store sager på den politiske dagsorden. Vi bruger tid på at undersøge, hvordan man opsøger og får den nødvendige viden til at dække politiske sager grundigt og kritisk. Fokus er på den grundige journalistiske dækning af sagerne, ikke på kommentatorernes arbejde.

Vi kigger også på dynamikken mellem lokale, regionale og landsdækkende historier – med særligt fokus på det forestående kommunalvalg: Hvornår bliver en lokal historie til en landshistorie? Og hvordan gør man de landsdækkende dagsordener lokale?

Kurset kræver komfortable sko, for vi spadserer rundt mellem ministerierne på Slotsholmen og rundt på Christiansborgs gange. Vi har base i de moderne mødelokaler på Altingets redaktion i Ny Kongensgade, et stenkast fra Christiansborg.

På kurset vil vi arbejde i forskellige formater:

  • En stribe off the record-samtaler med politikere og topembedsmænd, som deler deres aktuelle analyse og hjælper med at skære igennem den daglige nyhedsstøj.
  • Opsamlinger med de stærke redaktører på Danmarks største politiske medie.
  • Korte, fokuserede forelæsninger med stærke eksperter, der hjælper med at sætte de øvrige input i perspektiv.
  • Middag på restaurant med hemmelig gæst.

Det får deltagerne ud af kurset:

  • Masser af konkret viden om substansen i de aktuelle politiske sager.
  • Førstehåndsindtryk af dags- uge- og sæsonformen hos den vigtigste politiske aktører.
  • Inspiration til nye kilder, der kan anvendes, når hverdagen melder sig igen.

Program
Det præcise program bliver lagt fast et par uger før kurset for at gøre kurset så aktuelt som muligt.

Sted
Kurset foregår dels på Christiansborg, i ministerier, og i Altingets mediehus ved Slotsholmen.

Det indgår i prisen
Undervisningsmateriale, frokost, kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Undervisere

Jakob Nielsen

Jakob Nielsen er ansvarshavende chefredaktør for Altinget. Han er uddannet journalist 1994-98 og har siden arbejdet journalistisk med dansk, europæisk og amerikansk politik. Han var politisk redaktør for Politiken 2003-06 og har været avisens korrespondent i både Bruxelles og Washington. Han har endvidere været avisens indlands- og forsideredaktør. Han har også udgivet en guide til EU samt biografierne ‘Helle For Magten’ og ‘Outze i Krig’.

Mere om dette kursus