Producer din egen podcast – fra ide til færdigt koncept

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
11.200 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Forår 2021

Vil du producere din egen podcast? Få hands-on i konceptudvikling, optageteknik og redigering – og ikke mindst værdifuld feedback fra erfaren journalist fra DR

Så tilmeld dig kurset ‘Producer din egen podcast – fra ide til færdigt koncept’ med journalist Pernille Bøggild, som har produceret interviews og reportager til DRs Orientering og montager og radiodokumentarer til P1.

På kurset får du hele pakken fra ide, program til færdigt koncept for din podcast. Undervejs får du mulighed for at arbejde i dybden med dine egne optagelser.

Virkelighedens lyde og stemmer er kursets grundstof. Undervejs giver Pernille dig redskaberne til at producere din podcast. Du får en praktisk værktøjskasse med hjem og kan gå i gang.

På kurset lærer du at optage professionelt på Zoom-recorderen. Du lærer at redigere i klippeprogrammet Hindenburg. Du får nye, kreative metoder til at optimere din første program-ide, og du udvikler konceptet for din podcast. Metoden i undervisningen er på én gang intuitiv og konceptuel. Målet er, at du skal kunne selv.

Efter tre dages træning (25. – 27. januar 2021) i optageteknik, interview og redigering går du i produktionsmode derhjemme og får dine optagelser i hus. Efterfølgende kommer du tilbage i to dage (8. – 9. februar 2021), hvor du får den professionelle feedback på materialet. Sammen med Pernille får du fintunet redigeringen, og du får endevendt konceptet til din podcast. Du får også den teknik, der er nødvendig, når din podcast skal ud til lytterne.

Program for Producer din egen podcast – fra ide til færdigt koncept

  • Podcast som medie – et medie med mange ansigter
  • Hvordan opfatter hjernen lyd?
  • Hvad er karakteristisk for en lydfortælling, og hvordan skaber du den selv?
  • Den levende, personlige fortælling (de bedste eksempler)
  • Idé og feedback på din idé
  • Udvikling af din idé gennem et wringer-check: Tjek af sensitivitet, heart-beat og måling af value-factor i forhold til målgruppe og marked
  • Interviewet – og hvordan du forbereder det (redskaber der matcher dine behov)
  • Introduktion til mikrofon, Zoomrecorder og lydklippeprogrammet Hindenburg
  • Klipning af din udsendelse under supervision, lytning og feedback
  • Udvikling af koncept for din podcast og udgivelse

Forudsætninger for deltagelse i Producer din egen podcast – fra ide til færdigt koncept

Du skal medbringe din egen idé til en podcast, du gerne vil lave eller elementer fra en podcast, du er gået i stå med og vil have inspiration til. Og du skal være indstillet på hjemmearbejde.

På kurset arbejder du på din egen medbragte laptop med Hindenburg installeret – eller hvor der kan installeres en prøveversion af programmet.

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Mødetid: 25. – 27. januar og  8. – 9. februar fra kl. 9:30 – 15:30.
Skolen er åben fra kl. 9:00 – 16:00

Ret til ændringer af programmet forbeholdes

Undervisere

Pernille Bøggild

Journalist

Pernille Bøggild er journalist og har lavet flere reportager, montager og radiodokumentarer til DR bl.a. til ‘P1 Orientering’. Pernille har også en fortid på dagbladet Information. Når Pernille ikke producerer podcasts og underviser, arbejder hun som kunstner, hvor hun mikser kunst, arkitektur og tekster.

Mere om dette kursus