Podcast – sådan kommer du i gang!

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8000 Aarhus C
Dage:
2 dage
Pris:
4.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 44 evalueringer)
Forår 2019

Danskerne har taget podcast til sig og henter i stor stil viden og information, som de lytter til i bilen, toget, løbeturen… Podcast er blevet et vigtigt medie at være tilstede på.

Det er nemlig ikke kun DR og Radio24syv, der bliver lyttet til.

Danske virksomheder, organisationer og medier, som fx Politiken, Soundvenue, Ugeskrift for Læger, Kromann Reumert og Danske Bank podcaster til deres målgruppe, så de kan lytte on-demand på deres mobile medier.

En effektiv og nem måde at kommunikere personligt med en specifik målgruppe – men hvordan kommer du i gang?

På dette to-dages kursus gennemgår vi helt konkret, hvordan en podcast kommer til verden.
Fra ide og koncept-udvikling til optagelse, redigering og upload på podcast-tjenester. Du lærer også, hvordan du implementerer den på jeres hjemmeside, sociale medier og i nyhedsbrevet samt gode råd til at lave søgeoptimering, så det bliver hørt.

Kurset er meget praktisk anlagt, det vil sige, at du selv får en recorder i hånden og får lov at optage, redigere og uploade – efter en grundig introduktion. Du lærer også, hvordan I laver jeres eget podcast- studie.

Erfaringen er, at mange kursister efter kurset laver podcast i projekter eller på arbejdspladsen.

På kursusdagene gennemgår vi blandt andet:

– hvilket indhold egner sig til at podcaste hos jer
– hvordan opbygger man et podcastkoncept, så det rammer målgruppen
– hvilket udstyr og programmer skal du bruge
– hvor finder I musik og jingler
– hvordan kommer der et sammenspil med jeres sociale medier, nyhedsbrev og hjemmeside
– hvordan laver man en telefonoptagelse
– hvordan får I lyttere
– samt konkret viden om lydoptagelse, redigering og publicering

Vi ser også på, hvordan content fra podcast kan versioneres ud på andre platforme og integreres med fx foto, tekst og grafik.

Vi stiller optagerudstyr til rådighed.
Du skal have en laptop med, hvor lydredigeringsprogrammet Hindenburg er installeret (der er en gratis 30-dages free-trial) samt hovedtelefoner.

Om underviser: Radiojournalist Søren Prehn, indehaver af podcastteam.dk, har i mange år produceret til DR og er samtidig en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcast til danske virksomheder og organisationer såsom Center for Ledelse, Kromann Reumert, SEGES, Aarhus BSS, Finans Forbundet, Skejby Sygehus m.m. Alt bliver redigeret i Hindenburg. Stor undervisningserfaring blandt andet på fagjournalist-linien, DMJX grunduddannelse og Kommunikationsuddannelsen.

LÆS mere på http://podcastteam.dk

Undervisere

Søren Prehn

Lydjournalist Søren Prehn har i 20 år produceret løbende til DR og er samtidig en erfaren podcaster, der udarbejder koncepter og producerer podcasts til danske virksomheder og organisationer. Han har stor undervisningserfaring og har blandt andet undervist fag – og deltidsfagjournalister, seks-ugers kursister, kommunikationsstuderende og på grunduddannelsen på DMJX.
Derudover er han musiker og foredragsholder med “Kys, kampråb og luftguitar”, der er en beretning om den danske musikscene fra Steppeulvene træder i studiet og frem til i dag. Et foredrag, der bygger på de over 100 radioportrætter Søren Prehn har lavet med kendte danske kunstnere.