Brug Photoshop på redaktionen – Aarhus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1300 København K
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.995 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2022

1-dags grundkursus i Photoshop for journalister

Photoshop er et essentielt program for journalister, der skal producere professionelle billeder, der visuelt kan komplimentere den skrevne historie – både til digitale medier og til tryk.

På kun 1 dag sørger vi for, at du som journalist og medarbejder på redaktionen får overblik over Photoshops brugerflade og får styr på de mest relevante værktøjer i programmets univers.

Vi starter med at give dig en grundlæggende og mere teoretisk indføring i emner som pixels, formater, billedstørrelse og opløsning – dette er vigtig viden som giver et godt fundament for dit videre arbejde i Photoshop.

Dernæst ser vi på farvejustering, så dine billeder får et ensartet udtryk, selvom de eksempelvis er taget i forskellige lyssætninger.

På kurset gennemgår vi desuden retoucheringsværktøjer, som hjælper dig til at rette op på eller fjerne uønskede elementer på et billede. Et særligt smart retoucheringsværktøj er Content Aware-funktionen, som effektivt og helt automatisk kan fjerne uønskede elementer og erstatte dem med billeddetaljer fra de omgivende områder.

Du lærer også at arbejde med fritlægning, som blandt andet betyder, at du kan sammensætte elementer fra forskellige billeder. Dette er brugbart, hvis du eksempelvis vil lave en collage eller har taget en billedserie af det samme motiv, hvor du vil fritlægge og derefter kombinere de bedste elementer til ét optimalt billede.

På den sidste del af kurset sørger vi for, at du får helt styr på, hvordan du eksporterer dine billeder i korrekte formater alt efter, om de skal bruges til tryk eller digitale platforme og Sociale medier.

Bliv undervist af en certificeret Photoshop ekspert
Din instruktør på kurset er Adobe Certificeret Ekspert og har mange års praktisk erfaring fra bureauer og medievirksomheder i ind- og udland. Det sikrer dig et fuldt udbytte af kurset og værdifuld viden, som du kan anvende i dit daglige arbejde med det samme.

Efter kurset kan du:

  • Finde rundt i Photoshops brugerflade og de mest anvendte værktøjer
  • Have en grundlæggende viden om billedformater, pixels og opløsning
  • Bruge farvejustering, så dine billeder fremstår ensartede og skarpe
  • Arbejde med smarte og automatiske retoucheringsværktøjer, herunder Content Aware-funktionen
  • Lave fritlægning af objekter, så de får en anden baggrund en den oprindelige
  • Eksportere dine billedfiler, så de fungerer på forskellige digitale platforme

Undervisere

Sten Olsen

Sten er Adobe Certificeret Instruktør og specialist i Adobe InDesign, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop og Adobe Acrobat. Han har skrevet en række bøger og artikler om grafisk design samt undervist virksomheder i over 20 år. Sten har mange års praktisk erfaring som instruktør i Århus hos Softworld, hvor han er underviser på en række InDesign kurser og Premiere Pro kurser.