Optimer din manuskript skriveproces

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
3.800 kr. | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Efterår 2015

SKRIVEPROCESSEN

De fleste skriver et manuskript i stadier. Først pitch, så outline, treatment, manus og til sidst omskrivningerne. Alligevel svarer denne struktur ikke til, hvordan en historie i realiteten bliver udviklet. I løbet af en skriveproces opstår typisk spørgsmål, som f.eks.:

  • Skal jeg starte med figurerne, plottet eller scenerne?
  • Skal jeg kende slutningen først eller sidst i processen?
  • Hvornår finder jeg ud af hvad budskabet er?
  • Hvad gør jeg, hvis man går i stå?
  • Hvad hvis jeg føler at der mangler noget?
  • Hvornår kommer subplots ind?
  • Hvornår skal man lave research?

Alle disse spørgsmål kan besvares ved at kende til skriveprocesser. Historier skal igennem 32 faser, før de er færdige. I hvilken rækkefælge man kommer gennem faserne er op til dit temperament. Men at kende dem og være sig bevidst om dem, er et af forfatterens vigtigste redskaber overhovedet.

På et af de manuskripter, hvor jeg har været konsulent, kunne forfatteren ikke komme videre, fordi hun ikke kunne bestemme sig for om hovedpersonen skulle være enlig eller gift. I begge tilfælde ville det føre til forskellige konflikter i historiens 2.akt, som hun ikke ønskede. I dette, som i næsten alle tilfælde, handlede det om at forstå, at hun havde sprunget en enkelt fase i processen over, og da hun først opdagede dette, løste hun selv problemet. Med andre ord, kan det være svært, hvis ikke umuligt, hvis man i en krimi skriver et mysterium, som man ikke selv kender løsningen på. I dette scenarie, er forfatterens kendskab til mysteriets løsning nødvendig for at kende sin start. Hvis denne forfatter havde vidst det, havde hun undgået problemet i første omgang.
-Dan Hoffmann

KURSUSINDHOLD

På dette intensive kursus vil vi i højt tempo gennemgå alle de 32 faser som en historie skal igennem før den er skrevet færdig. Vi tager også fat på de mulige rækkefølger der er; om man starter med fase 10 før 11, eller omvendt. Ikke alle – men mange rækkefølger er mulige.

Hvis du vil undgå skriveblokeringer for tid og evighed, handler det altså om at forstå skriveprocessen; hvor du starter i den, og hvordan du kommer videre, uanset hvor du er.

Mere om dette kursus