Online kursus: Få helt styr på dine kommaer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
online
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
995 kr. + moms | PU-støtte: 995 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 28 evalueringer)
Efterår 2022

Dette kursus tager udgangspunkt i det tidligere tilstedeværelseskursus “Rigtigt komma i en fart”.

Kurset er solgt til Moderniseringsstyrelsen og bruges internt i alle statens styrelser, departementer og så videre. I forbindelse med købet krævede Moderniseringsstyrelsen, at Dansk Sprognævn gennemgik kurset – så kurset er gennemtjekket og ‘godkendt’. Dansk Sprognævn havde på samme tid udgivet deres eget online kommakursus, som var gratis, men Moderniseringsstyrelsen testede begge kurser og valgte på den baggrund at investere i mit kursus, da læringskurven var langt højere.

Kurset er lækkert, pædagogisk og overskueligt opbygget. Forståelsen og motivationen understøttes af en god blanding af tekst, animationer, illustrationer, eksempler og speaks.

Kursets mange øvelser er forskelligartede og interaktive. Laver kursisten fejl, får vedkommende straks konstruktiv feedback, så det er tydeligt, hvad der skal gøres anderledes.

Der er sorteret ud i de klassiske skoleeksempler. Mange af kurset eksempler og øvelser er fra virksomheder, medier og offentlige institutioners tekster. Det betyder, at kurset virker vedkommende og afspejler de reelle kommaudfordringer, som kursisterne møder i deres hverdag.

Kurset kan afvikles på både computer, tablet og mobiltelefon. Kurset kan også installeres og afvikles på virksomheders egne læringsplatforme.

OBS Kurset lærer deltagerne det kommassystem, man tidligere kaldte ‘Traditionelt komma’, og som bruges af  alle landets medier, offentlige institutioner og store virksomheder. Ja, af alle. Dansk Sprognævn anbefaler dog stadig ‘Nyt komma’ (ikke komma foran nogle typer ledsætninger). Da dette komma ikke bruges af nogen og i min optik også er svært at lære og forvirrende, er viden om dette kommasystem kun sat på som et appendix. Så vil man – mod min anbefaling – også lære dette system, er det også muligt.