Øjnene op af lommen! – et fotokursus i Berlin

Startdato:
Udbyder:
Sted:
D-10119 Berlin, Tyskland
Dage:
6 dage
Pris:
13.500 kr. + moms | PU-støtte: 7.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 16 evalueringer)
Efterår 2020

OBS: ny dato!

Med sin venlige rummelighed, overkommelige priser og den korte afstand er Berlin et god ramme for et intensivt og lærerigt fotokursus. Vi skal ud og finde de gode billeder i en af Europas mest historiemættede og brogede byer.

P.gr af de usikre tider kan man afbestille sin deltagelse uden omkostninger frem til 14 dage før kursusstart.

Hvor?

Med base i lokalerne på den berlinske fotoskole Neue Schule für Fotografie i Brunnenstrasse i bydelen Mitte, tæt på Alexander Platz, foregår kurset i et af byens mest vibrerende fotografiske miljøer. Skolen holder sommerferie på dette tidspunkt, så vi har skolen for os selv. Rammerne bliver ikke bedre. Vi har  to undervisningslokaler, 10 stærke Mac-computere med relevante programmer, en projektor og en professionel printer til rådighed. Skolen har et bibliotek og et fotografisk galleri tilknyttet, som kursisterne frit kan besøge.

Hvem?

Kurset retter sig mod journalister, kommunikationsfolk og andre der vil i gang med at fotografere eller styrke de færdigheder de allerede har.

Kurset tilrettelægges sådan at kursisterne dagligt løser stillede opgaver ude i byen, som vil stige i sværhedsgrad. Tilbage igen vil de udvælge billeder og lære de grundlæggende greb i Photoshop. De billeder der produceres bliver dagligt evalueret i plenum, hvor kursisterne sammen vil udvikle et sprog og en evne til at tale om, hvornår og hvorfor et billede er godt. De fleste mennesker kan se om et billede fungerer eller ikke, men at forklare hvorfor er straks sværere. Disse tre øvelser, fotografering, billedbehandling og evaluering vil vi gentage kurset igennem. Kursisterne vil komme hjem med styrkede evner til både at fotografere, billedbehandle og forholde sig til fotografi.

Hvordan forløber dagene?

Konkret vil vi den første dag tale om lys og komposition. Hvordan bruger man helt lavpraktisk de lysforhold der er til stede, når man skal tage et portræt. Hvor skal man placere personen ift vindueslys og baggrund, hvordan skal kameraet indstilles, kontakten med personen osv. Hvordan vælger man de bedste billeder ud og hvordan gør man dem klar til brug. Kursisterne fotograferer hinanden, holdet rystes sammen.

Dagen efter skal kursisterne ud i den pulserende storby på egen hånd og fotografere et fremmed menneske i vedkommendes eget miljø. Vi vil inden tale om hvordan man tager styringen i situationen og sørger for at den man vil fotografere føler sig i trygge hænder. Det opleves grænseoverskridende og udfordrende at fotografere fremmede mennesker, men så godt som alle mærker en stor tilfredsstillelse når det lykkes.

De sidste tre dage bruges på en længere personlig billedreportage, hvor kursisterne finder et miljø som kan opsøges flere gange. I den proces vil jeg vejlede kursisterne enkeltvis undervejs, bla med brug af de redskaber man har tillært sig på kursets første dage. Jeg har en vifte af muligheder og forslag til ideer man kan kaste sig over, Berlin er en af de mest fotogene byer i Europa. Vi vil undervejs tale om ideudvikling, udvælgelse og billedbehandling. På sidste dag printer vi 5-7 billeder fra reportagen, hænger dem op til en lille udstilling. I plenum gennemser vi hver enkelt reportage, diskuterer resultatet og hører om de udfordringer der har været og hvordan de blev overvundet.

Kurset er gennemført fem gange tidligere samme sted.

Praktisk

Kursisterne vil bo på enkeltværelser på tre-stjernet hotel i nærheden af skolen, inkl morgenmad. De øvrige måltider betaler kursisterne selv, ligesom de selv står for transporten til Berlin. Der vil alle dage være fri adgang til frugt, kaffe og te. Frokost og aftensmad spiser vi sammen efter behov. Prisen er sat efter at kursisterne ankommer søndag aften, hvor vi mødes og hilser på hinanden, er klar til undervisning mandag morgen og frem til fredag aften med hjemrejse lørdag morgen.

Det er et mål i sig selv at kurset skal foregå i en atmosfære, hvor alle kommer lige meget til orde og alle har det sjovt mens de lærer.

Deltagerne skal selv medbringe et kamera og hukommelseskort.

Afbestilling:

På grund af usikkerheden omkring corona-situationen, kan man ekstraordinært aflyse sin deltagelse helt frem til 14 dage før kursusstart og få refunderet den fulde kursusafgift. Aflyses senere, refunderes 50%