Nyhedsjæger på Twitter: Onlinekursus

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8680, Ry
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Forår 2019

Selvom Danmark ikke er en “Twitter-nation”, er Twitter alligevel et stærkt redskab for journalister i både nationale og lokale medier. Når det gælder breaking news og stofområder som beredskab, politik, sport, erhverv og medier kan man få et solidt nyhedsforspring, hvis man ved, hvordan man skal finde og følge de relevante samtaler og kilder på Twitter.

Rigtig mange går i stå med Twitter, fordi tjenesten opleves forvirrende og overvældende. Her på kurset lærer du at skyde direkte genvej til en Twitter-opstilling, der giver overblik og nytteværdi, uden at du drukner i unødvendig information.

Kurset giver dig nye kilder, nye ideer og ny viden, som styrker din journalistik.

E-læring så du kan lære i eget tempo og frit repetere metoderne

Kursusindholdet er meget hands-on redskabspræget og derfor særligt velegnet til e-læring. Læringsmaterialet består primært af korte instruktionsvideoer, som egner sig fortrinligt til selvstændig læring i eget tempo. Efter hver video kan du en ny metode, som du umiddelbart kan overføre til dit arbejde. Du kan tage kurset, når du vil. Se kurset og gratis eksempel-videoer her.

Nøglen til Twitters skjulte kræfter

Et af de “hemmelige våben”, du lærer på kurset, er at bruge og udnytte Twitter-lister. Vidste du fx, at der findes en liste med over 600 danske mediekilder på Twitter, og at du med en enkelt kommando kan filtrere alt listens indhold med dine egne søgeord? På den måde kan du helt gratis sammensætte din egen førsteklasses live-medieovervågning og holde øje med, hvornår fx en person, et emne, dit lokalområde eller dit stofområde bliver omtalt et eller andet sted i det danske medielandskab.

Det samme filtrerings-trick kan du lave på nogle af verdens bedste lister, fx over kilder fra EU, Norden eller inden for aktuelle temaer. Du får links til nogle af internettets bedste lister på kurset, og du lærer også selv at finde lister med en smart og tidsbesparende metode.

Det lærer du:

 • Finde og følge breaking news på skiftende emner, både nationalt, lokalt og internationalt.
 • Overvåge og følge aktuelle sager på Twitter, inklusive særlig fokus på dansk politik op til det kommende folketingsvalg.
 • Finde og overvåge vigtige profiler og hashtags på Twitter.
 • Søge og overvåge lokationsbaseret Twitter-indhold både fra laptop og mobilen.
 • Finde og følge vigtige Twitterlister i Danmark fx med folketingsmedlemmer, politi og beredskab, byråds- og regionalrådsmedlemmer, folketingskandidater, arbejdsmarkedsaktører, kulturprofiler, sportsprofiler og danske medier.
 • Lokalisere vigtige internationale Twitterlister fx med nyhedsmedier, EU-aktører, fag-journalistiske temaer som klimaforandringer og flygtninge/migrantkrisen, sport og kultur.
 • Filtrere og overvåge emneord i vigtige Twitterlister, fx filtrering og overvågning af listen med folketingsmedlemmer for forekomster af bestemte ord og vendinger eller overvågning eller filtrering af EU-lister for forekomster af danske sager, byer eller områder.
 • Oprette samt kopiere Twitter-lister med væsentlige aktører.
 • Metoder til at finde ekspert- og partskilder på Twitter.
 • Metoder til at få udtalelser og citater direkte via Twitter.
 • Følge den livlige udveksling af tips, tricks og metoder blandt  journalister i Danmark og i udlandet.

Kurset fokuserer på at indarbejde Twitter i hverdagens arbejdsrutiner så effektivt som muligt. Du lærer derfor også at følge med i Twitter via TweetDeck, som er verdens mest udbredte redskab til nyhedsovervågning af Twitter.

Undervisere

Kristian Strøbech

Journalist og selvstændig rådgiver. Kristian har speciale i sociale medier og medieinnovation. Kristian er tidligere faglig leder for nye medier på DMJX, men har idag sin egen kompetenceudviklings-virksomhed Techhytten.dk.