Nationalister og EU-hadere i EU

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Bruxelles
Dage:
4 dage
Pris:
16.000 kr. | PU-støtte: 5.200 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 110 evalueringer)
Efterår 2020

I Bruxelles vil Tom Carstensen guide rundt i det virvar af nationalister, EU-skeptikere og -modstandere, der i dag optager en stor del af sæderne i Europaparlamentet. Vi bliver klogere på hvem, der er hvem og hvad de forskellige partier mener. For selvom de sidder på en stor del af pladserne i Europaparlamentet, er der meget langt mellem dem, hvilket også er grunden til, at de aldrig er lykkes med at samle sig i en parlamentsgruppe men har været splittet op i

I Bruxelles vil Tom Carstensen guide rundt i det virvar af nationalister, EU-skeptikere og EU-modstandere, der i dag optager en stor del af sæderne i Europaparlamentet.

Vi bliver klogere på hvem, der er hvem og hvad de forskellige partier mener. For selvom de sidder på en stor del af pladserne i Europaparlamentet, er der meget langt mellem dem. Det er også grunden til, at de aldrig er lykkes at samle sig i en parlamentsgruppe.

Vi møder partier som Gyldent Daggry, Dansk Folkeparti, Sverigedemokraterne, Fidesz, Jobbik, Finnerne (tidligere Sandfinlænderne), AfD, National Samling (tidligere Front National), Vlaams Belang, Wilders’ Frihedspartiet og det polske regeringsparti Partiet Lov og Retfærdighed. Desuden møder vi politiske korrespondenter, der arbejder i parlamentet.

Tom Carstensen har i sit arbejde i mere end ti år mødt alle ovenstående samt en lang række andre og er PT aktuel som bagmanden til dokumentarfilmen ”Vermund og Kampen om Højrefløjen”, der blev sendt på DR2 i december 2019 og P1-dokumentarserien ”Nordfronten” om den nazistiske bevægelse Den Nordiske Modstandsbevægelse, hvor tidligere medlemmer i Sverige står bag bombeangreb, og hvor en af de danske ledere sidder varetægtsfængslet for at smadre en jødisk kirkegård i Randers.

Undervisere

Tom Carstensen

Tom Carstensen har i Danmark i mere end ti år dækket alle partigrupper fra Dansk Folkeparti og mod højre for primært P1 Orientering. Tom har også været brugt et hav af gange som analytiker for medier som Deadline, TV2 News, TV Avisen, TV2 Nyhederne og en lang række danske aviser.