Mobile storytelling – for tablet and smartphone

Startdato:
Udbyder:
Dage:
8 dage
Pris:
32.500 kr. | PU-støtte: 7.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2016

Mobile medier i eksplosiv udvikling
Brugen af mobile medier som tablets og smartphones udgør hurtigt men sikkert en stadig større del af det samlede mediebrug. Det betyder, at alle, som udgiver journalistik og kommunikation, må forholde sig til disse nye brugsmønstre – og i virkeligheden en radikalt anderledes måde at bruge medier på.

Mobile brugere kræver mere
Kurset på The Poynter Institute vil give dig opdateret viden om, hvordan brugerne anvender tablets og smartphones i hverdagen, og hvad det betyder for, hvordan journalistik og kommunikation fremover skal udvikles, planlægges og realiseres.

Blandt andet vil brugerne på mobile medier forlange en øget brugsværdi: At man kan gøre noget med informationerne. Enten direkte i selve historien eller i umiddelbar forlængelse af den.

På kurset lærer du at:

 • anvende den seneste viden om navigation, læsning og brug af journalistik på tablets og smartphones
   
 • forstå og analysere de mest interessante og aktuelle eksempler på vellykket mobil journalistik i USA og andre steder
   
 • forstå hvordan forskellige historiemodeller og formater fungerer på tablets
   
 • analysere hvordan apps kan anvendes journalistisk, og hvad I på jeres redaktion kan gøre for at udvikle jer i den retning
   
 • udvikle og skitsere dit første mobile journalistiske projekt, strategisk og praktisk

Arbejd med egne journalistiske koncepter
Du vil undervejs få præsenteret en række banebrydende eksempler på nye former for journalistik udviklet specielt til mobile medier. En vigtig del af kurset er desuden, at du arbejder med egne ideer og koncepter for mobil journalistik.

Undervisningsform
Kurset ruster dig til både at kunne arbejde praktisk og strategisk med udvikling af mobil journalistik. Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg/debatter og praktisk arbejde med metoder og værktøjer.

Undervisningssted:

The Poynter Institute
St. Petersburg
Florida, USA

Prisen omfatter
Undervisning og oplæg, overnatning på hotel, delvis forplejning og transport tur/retur fra Kastrup Lufthavn til St. Petersburg, Florida.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud. Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Tilmeld kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Katie Hawkins-Gaar

Digital Innovation faculty, The Poynter Institute. Var indtil 2014 editor på CNN´s iReport, organisationens “global participatory news community”. Tidligere var hun producer for multimedia-journalistik på CNN. Katie Hawkins-Gaar er en kendt oplægsholder på bl.a. South by Southwest, Online News Association og Social Media Week.