Mobile Journalism – masterclass i London

Startdato:
Udbyder:
Sted:
London WC2A, England
ME plus:
ME
Dage:
4 dage
Pris:
19.000 kr. | PU-støtte: 5.200 kr. - PU-støtte skal søges individuelt.
Efterår 2019

NB: Der er enkelte pladser tilbage på kurset – dog er der en lille merpris på flybilletten, da afgang er på mandag den 16. september!

Kom med til swinging London og mød branchens bedste mojo’s.

Denne fire dages intensive masterclass i mojo – mobile journalism – finder sted i London, hvor du får den sidste nye viden om mobil journalistik og den bedste indføring i “mojo”.

Mobile journalism er en form for digital storytelling, hvor du primært bruger din smartphone til at editere billeder, audio og video.

Over fire dage kombinerer vi holdundervisning i lokaler i det centrale London med optagelser ude i den pulserende storby. Vores instruktører har en journalistisk baggrund, og de arbejder til daglig professionelt med mobilen som arbejdsværktøj.

Undervisningen er designet til at hjælpe dig som  journalist eller  kommunikationsmedarbejder (men også fotografer der ikke er fortrolige med video storytelling) med at udarbejde visuelt og audio indhold med mobil teknologi til brug for multimedie platforme inklusive broadcast og sociale medier.

Kurset gøre dig i stand til på egen hånd at planlægge, interviewe, filme, klippe og pakke mindre produktioner til din redaktion, sociale medier eller web og omsætter dit kendskab til journalistik til storytelling med mobilerne. Altså ikke kun en videoproduktion, men en journalistisk videoproduktion. Du kan dog deltage, selvom du ikke har en klassisk journalist baggrund.

Kurset er for journalister og kommunikationsfolk, der kender til journalistik eller storytelling, men gerne vil omsætte deres viden til levende billeder. Også fotografer vil kunne drage fordel af kurset.

Hvorfor mobil journalistik?

Medielandskabet er konstant i bevægelse og de enkelte journalistiske medarbejdere skal kunne mere og mere på den teknologiske front.

Journalister skal forstå, men også bruge det digitale univers i hverdagen, så de kan frembringe kvalitetsprodukter uanset hvilken platform eller hvilket setup der er i forbindelse med en opgave.

Det er ude i marken, hvor historierne er overalt, og hvor man ikke bare kan ringe efter en fotograf, en sendevogn eller en tekniker.

Udenlandske eksperter taler om, at mojo vil dominere nyhedsstrømmen fra 2020, hvor 5G kommer til det brede marked. Derfor er det nu, journalister skal tage den nye teknologi til sig, og producere mere kvalitetsindhold til deres redaktioner og til sociale medier.

Du lærer at lave journalistik med mobilen, så du kan sendes ud til begivenheder og komme hjem med et stykke brugbart journalistik eller klippe en historie sammen på stedet.

Det kan du bruge under større sportsevents,  præsidentvalg, Roskilde Festival, historier i dagligdagen eller et folketingsvalg i Danmark. Kurset er også relevant for kommunikationsfolk, der skal levere kvalitetsindhold til deres sociale medier.

Vi bruger enkelt udstyr på kurset – en mobiltelefon, et par apps på en smartphone, en mikrofon og en lydoptager og vi skaber fortællende og vedkommende historier. Der er mulighed for at lån af udstyr mod ekstra betaling – både til IOS og Android. Vi fortæller dig, hvilket udstyr du skal  bruge uanset platform, og det er ikke specielt dyrt at anskaffe.

Kursisterne vil efter kurset kunne lave enkle journalistiske videoer med deres mobiler og tilbehør.

Efter kurset vil deltagerne få rabat på læringsmateriale fra Thomson Foundation.

Undervisningen foregår på engelsk, men der vil også være en dansk underviser til stede.

Undervisningen foregår på både IOS og Android – mere teknisk information følger efter tilmelding. Der vil også blive udsendt et spørgeskema omkring det kit, du/din redaktion allerede har, samt hvad vi skal bruge i undervisningen. Man har mulighed for at leje et mojo kit mod betaling. Husk at vælge, om du vil bruge dig eget udstyr eller det, din arbejdsgiver tilbyder og bruger. På den måde bliver du fortrolig med dit arbejdsredskab.

Forudsætninger:

Kurset er for journalister, indholdsproducenter og redaktører, der arbejder eller vil arbejde med digital produktion. Det er nødvendigt, at man har et vist kendskab til mobilvideo og basal fotografi, men ikke nødvendigvis har brugt det professionelt. Man behøver dog ikke have klippet eller optaget før, men det er selvfølgelig en fordel.

Yderligere informationer tilgår efter tilmelding.

Tilmelding mm: 

Din tilmelding er bindende, men du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end seks uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1.000 samt eventuelle betalte services. Ved afbud mindre end seks uger før forløbets start opkræver vi den fulde pris.

Fakturering sker i forbindelse med, at vi bekræfter tilmeldingen.

Prisen inkluderer fly fra København med SAS, transport med tog til London, enkeltværelse på centralt og godt hotel i nærheden af kursusstedet og kaffe/te og “bisquits” på kursusstedet. Tilslutning med fly fra Jylland medfører en ekstraudgift, men kan arrangeres.

Prisen inkluderer ikke rejseforsikring.

Undervisere

Wytse Vellinga

Wytse Vellinga er storyteller og mobile journalism trailer og arbejder over hele verden. Wytse har blandt andet skrevet bogen: “MobileStorytelling. A journalists guide to the smartphone”.

Kate Middleton

Kate Middleton er journalist og producer og har mange års erfaring med at producere content med mobilen i og for blandt andre BBC, ITV, Channel 4 og arbejder altid flermedialt. Derudover underviser hun i mobil journalistik.

Camilla Fuhr

Camilla Fuhr er journalist og arbejder med mobil journalistik og har dansk modersmål. Hun arbejder for både danske og udenlandske broadcasters og er flermedial.

Mere om dette kursus