Menneskerettigheder i FN

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Geneve, Schweiz
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
13.995 kr. | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 97 evalueringer)

Formålet med kurset er at give kursisterne en indføring i hvordan FN arbejder diplomatisk og politisk med menneskerettigheder og hvordan menneskerettigheder gennemføres via FN organisationerne i samarbejde med medlemslandene. Kurset vil gennem besøg og foredrag i bl.a. FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder og ved at deltage i FN’s Menneskerettighedsråds Session  2015 tage afsæt i det praktiske politiske og diplomatiske arbejde med udgangspunkt i aktuelle sager som er oppe i Menneskerettighedsrådet. Kursisterne vil undervejs møde de væsentligste menneskerettighedsaktører i Genève: højtplacerede FN diplomater, danske diplomater ved Den Permanente Danske Delegation til FN, ambassader (missioner til FN) nøglepersoner fra internationale organisationer, NGO’ere mv.

Kurset vil give et grundigt indblik i og overblik over hvad de politiske, diplomatiske og juridiske rammer er for FN’s arbejde og hvordan menneskerrettighedsarbejdet prioriteres, planlægges gennemføres praktisk. Og ikke mindst hvilken udvikling og udfordringer det internationale arbejde med menneskerettigheder står over for lige nu.

Fly t/r København-Genève (ud 18. marts kl. 8.40, hjemme 20. marts kl. 22.10). Transfer lufthavn-hotel t/r. Enkeltværelse inkl. morgenmad.  Der er ikke inkluderet frokost og aftensmad samt drikkevarer.

Prisen er eksklusiv moms.

I tilfælde af afbud: Læs reglerne for afbud

Læs mere om kurser udbudt af Syddansk Universitet på www.sdu.dk/mekurser

Du har også mulighed for at tilmelde dig kurset, selvom du ikke er medlem af Pressens Uddannelsesfond. Du skal blot vælge “I arbejde på ikke-PU virksomhed eller selvstændig” i tilmeldingsmodulet.

Undervisere

Poul Hauch Fenger

 

Poul Hauch Fenger er forsvarsadvokat, menneskerettighedsadvokat, manuduktør/ eksaminator på Københavns Universitet i Folkeret, Master of International Relations (M.I.R.) og bestyrelsesmedlem i The International Commission of Jurists, Den Danske Sektion.

Tidligere ansat som Associate Expert i FN’s Højkommissariat for Menneskerettigheder i Genève, som Rådgiver i EU og som Human Rights Officer, udstationeret i Malawi for Institut for Menneskerettigheder.

Læs mere om underviseren hér: www.poulhauchfenger.dk & www.forsvarsadvokat.net