Lydoptagelse og redigering – Lyd til din film og video

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
8.800 kr. + moms | PU-støtte: 4.500 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Forår 2023

Dette intensive 2 dages kursus er målrettet dig der arbejder med lydoptagelser til video som enmandshæren der selv tilrettelægger, filmer og klipper. Kort sagt alle som har behov for at få styr på teknikken, og koncentrere sig om at fortælle den bedste historie.

På 2 dage får du hands-on med lydoptagelse og redigering til video. Du vil blive dus med dit optageudstyr, så du med ro og overskud kan sikre optagelser af lyd i god kvalitet. Du vil lære at flere aspekter af lydoptagelse, fra interview til soundscapes, både indendørs og udendørs.

Her efter går vi sammen i klipperummet hvor du også får hands-on med lydredigering – fra import og synkronisering til rensning og mixing.

Dette kursus dækker

 • Valg af lydudstyr – hvad er det vigtigste grej du har brug for?
 • Korrekt indstilling og opsætning af dit lydudstyr
 • Hvordan du lytter professionelt til en optagelse – både under optagelse og i klipning
 • Baggrundsstøj og andre forstyrrende issues på location – diverse løsninger
 • Optagelse af interviews – teknik og praktiske øvelser
 • Optagelse af ambience/reallyd – teknik og praktiske øvelser
 • Import og synkronisering af lydoptagelser i dit redigeringsprogram
 • Rensning af lyd – brug af noise reduction og spectral-editor herunder iZotope RX
 • Andre vigtige plugins – EQ, limiter, hi-pass filter m.m.
 • Mixning – ideelle niveauer for interviews, voiceover, musik og ambience
 • Overgange mellem klip/scener
 • At lytte til et mix – ting man skal lytte efter og fordele ved monitors vs hovedtelefoner
 • Standarder for lyd på film/video – levering til Youtube, TV-kanaler etc. (EBU-128 m.m.)

I løbet af kursets 2 dage vil du blive præsenteret for en række teoretiske og praktiske værktøjer, som du afprøver i praksis. Du bliver guidet og får personlig feedback af din kyndige underviser, der har mange års erfaring sound designer, lydtekniker og komponist, 

Udbytte
Efter kurset har du opnået en fortrolighed med optagelse og redigering af dine lydoptagelser, så du gør dig fri for tekniske udfordringer. Du får større kreativt overskud til at fokusere på det vigtige. Nemlig at fortælle bedre historier.

Undervisningsform
Dette er et praktisk, intensiv kursus, der giver dig hands-on erfaring med de enkelte dele af en lydoptagelse og redigering. Kurset veksler mellem teori og praktik, så du får indarbejdet læringen gennem praktiske øvelser. I løbet af kurset får du 1:1 sparring fra din underviser samt feedback i plenum, når I sammen gennemgår de enkelte opgaver. I løbet af kurset skal du producere en kort filmsekvens

Om underviseren
Jesper debuterede som lydtekniker i 1987 på Kanal 2, hvor han kom rundt om alle aspekter af tv-lydteknik: Continuity, location-optagelse, studieoptagelse, live studieafvikling m.m. Jesper arbejdede siden 10 år i London som studielydtekniker, assistent for musikproducere og sound designer og synthesizer-programmør bl.a. for Yamaha R&D London – parallelt med lyd- og musikproduktion til reklamer, kortfilm og tv. Jesper har været fast komponist for TV2 Sporten og postproduktions-lydtekniker på en lang række produktioner for de største danske produktionsselskaber og tv-stationer bl.a. Metronome, Blu og DR. I dag er Jesper selvstændig freelancer med eget studie, hvor han post-mixer musikproduktioner til teater, installationer og tv (bl.a. X-Factor i samtlige sæsoner) og arbejder som producer og lydtekniker for diverse musikere og komponister.

Min undervisning er fokuseret på at arbejde med lyden analytisk i forhold til det som optagelserne skal bruges til. Jeg er altid parat til at hjælpe kursisterne med de bedst mulige løsninger til deres individuelle behov.

Hvem er du?
Kurset er henvendt til dig der allerede har en basal erfaring med produktion af film og video. Du kender til de mest almindelige kamera indstillinger og har måske arbejdet med field recorders som Zoom H4n. Herudover skal du være fortrolig med at klippe på et af branchens standard programmer som Abobe Premiere Pro, Final Cut Pro, Avid Media Composer eller DaVinci Resolve.

Praktisk
Eleverne skal som minimum selv medbringe eget kamera og lydudstyr samt klippecomputer med eget klippeprogram installeret. Er du i tvivl om udstyrskrav er du meget velkommen til at ringe til os og vi kan guide dig igennem udstyrsbehov.

Kursusprisen inkludere frokost samt kaffe, the og vand i løbet af dagene.

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

Undervisere

Jesper Siberg

Jesper debuterede som lydtekniker i 1987 på Kanal 2, hvor han kom rundt om alle aspekter af tv-lydteknik: Continuity, location-optagelse, studieoptagelse, live studieafvikling m.m.

Jesper arbejdede siden 10 år i London som studielydtekniker, assistent for musikproducere og sound designer og synthesizer-programmør bl.a. for Yamaha R&D London – parallelt med lyd- og musikproduktion til reklamer, kortfilm og tv.

Jesper har været fast komponist for TV2 Sporten og postproduktions-lydtekniker på en lang række produktioner for de største danske produktionsselskaber og tv-stationer bl.a. Metronome, Blu og DR.

I dag er Jesper selvstændig freelancer med eget studie, hvor han post-mixer musikproduktioner til teater, installationer og tv (bl.a. X-Factor i samtlige sæsoner) og arbejder som producer og lydtekniker for diverse musikere og komponister.

“Min undervisning er fokuseret på at arbejde med lyden analytisk i forhold til det som optagelserne skal bruges til. Jeg er altid parat til at hjælpe kursisterne med de bedst mulige løsninger til deres individuelle behov.”

Mere om dette kursus