Lyd i post-produktion

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
9.800 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 187 evalueringer)
Efterår 2021

Vil du lære at behandle lyd i postproduktion?

På kurset deler sounddesigner og lydtekniker Jesper Siberg ud af sine 25 års erfaring med lyd: Han kender til de udfordringer, du kan møde i lydsiden på dit projekt – og mulige løsninger.

Du lærer om, hvordan du får mest muligt ud af de forskellige lydbehandlingsprogrammer: Hvordan efterbearbejdes lyden på film- og TV produktioner i Pro Tools? Hvordan du kan bruge de samme teknikker i dit redigeringsprogram? Derefter gennemgår Jesper de forskellige lydværktøjer og plug-ins, og du får kendskab til mere avancerede løsninger.

Vi undersøger, hvordan vi skaber et flow i lyden ved hjælp af atmosfærelyd og effekter. Og du lærer også forskellige metoder til at redde en dårlig lydoptagelse. Vi arbejder også med mixning og tips og tricks, som kan forbedre dit færdige program.

Program

  • Gennemgang af EQ – optimering af frekvensområder og kreativ brug af EQ
  • Gennemgang af limiters – optimering af niveauer på dialog og voiceover, samt master-limiter
  • Gennemgang af støjreduktion – forskellige metoder til at gøre lyden renere og tydeligere
  • Flow – brug af atmosfærelyd, foley, effekter og musik
  • Mixning og monitering – hvordan man arbejder med lydniveauer og optimerer sit færdige mix

Forudsætning
Du har erfaring med at arbejde med redigeringssoftware som fx Adobe Premiere Pro eller Da Vinci Resolve. Vi fokuserer på kurset primært på mulighederne i Abobe Audition og Blackmagic Fairlight, og kigger også på standarden for støjreduktion, iZotope RX.

Praktisk
Pris er inklusiv frokost i Det Danske Filmstudies kantine. Der er gratis kaffe og te i skolens køkken.

Tid: Torsdag den 16. september og fredag den 17. september 2021, 9.30-15.30

Undervisere

Jesper Sieberg

SOUNDDESIGNER, LYDTEKNIKER OG KOMPONIST

Jesper debuterede som lydtekniker i 1987 på Kanal 2, hvor han kom rundt om alle aspekter af tv-lydteknik: Continuity, location-optagelse, studieoptagelse, live studieafvikling m.m. Jesper arbejdede siden 10 år i London som studielydtekniker, assistent for musikproducere og sound designer og synthesizer-programmør bl.a. for Yamaha R&D London – parallelt med lyd- og musikproduktion til reklamer, kortfilm og tv. Jesper har været fast komponist for TV2 Sporten og postproduktions-lydtekniker på en lang række produktioner for de største danske produktionsselskaber og tv-stationer bl.a. Metronome, Blu og DR. I dag er Jesper selvstændig freelancer med eget studie, hvor han post-mixer musikproduktioner til teater, installationer og tv (bl.a. X-Factor i samtlige sæsoner) og arbejder som producer og lydtekniker for diverse musikere og komponister.
“Min undervisning er fokuseret på at arbejde med lyden analytisk i forhold til det som optagelserne skal bruges til. Jeg er altid parat til at hjælpe kursisterne med de bedst mulige løsninger til deres individuelle behov.”

Mere om dette kursus