Lyd for skribenter

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København K
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
6.800 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 21 evalueringer)
Efterår 2019
Information Podcast Rune Lykkeberg og Anna Von Sperling

Stadigt flere traditionelt tekstbårne medier er begyndt at eksperimentere med podcastproduktion. Men det er noget ganske andet at producere historier til lyd end at til avis- og magasinspalterne. Og der ligger en udfordring i at holde kadencen og fortsat udkomme med interessante, lytteværdige udsendelser efter den første begejstring har lagt sig.

På dette kursus lærer du at lave en podcastserie fra start til slut. Vi kommer omkring hele paletten fra konceptudvikling over optagelse og redigering til publicering.

Kurset ’Lyd for skribenter’ henvender sig til skrivende journalister og kommunikationsfolk, der står på tærsklen til at tage springet til lyd i deres faglige formidling – eller som allerede er i gang og søger inspiration til at finpudse konceptet.

Over 2.5 dage dækkes etableringen og produktionen af en podcast fra start til slut, inklusiv:

  • Fra vision til idé: Vi arbejder med at konkretisere podcastdrømmene og bygge et holdbart koncept, der rækker ud over den enkelte udsendelse.
  • Tilrettelæggelse: Vi arbejder med planlægningen af dine udsendelser – herunder valg af temaer, tilbagevendende elementer, udsendelsens flow.
  • Rollen som vært: Stemmen er noget af det mest personlige, vi har, og som podcastvært taler du direkte til dine lyttere. Vi arbejder med at definere din værts-persona, og vi øver os på at skabe nærvær og nerve.
  • Gæster i studiet: Radioen skaber en uformel atmosfære – hvordan bygger vi på den og sikrer, at vores samtaler i studiet bliver til gode lytteoplevelser? Vi gennemgår radiointerviewet trin for trin – briefing af kilden, brug af hjælpemidler, klipning.
  • Produktion: Vi gennemgår arbejdet i lydstudiet og redigerer vores optagelser i programmet Hindenburg. Der vil på kurset være indlagt en eftermiddag, udelukkende til oplæring i redigeringsprogrammet, hvor der vil være plads til individuel sparing på baggrund af kursisternes egne lydoptagelser.

Vi trækker på de erfaringer, som vi på Information har gjort os, da vi begyndte at udkomme ugentligt på lyd i 2017. Undervisere er Anna von Sperling, vært og idékvinde bag Radio Information, og Otto Lerche, kulturjournalist på Information og tidligere journalist på radioprogrammerne Mennesker og medier og AK24syv. Desuden vil vi på kurset få besøg af garvede podcastværter, som har mange års erfaring med produktion af lyd.

Kursets opbygning:

Fredag den 1. november: Undervisning kl. 9 – 16

Torsdag den 14. november: Oplæring i redigeringsprogrammet Hindenburg kl. 13 – 17

Fredag den 15. november: Undervisning kl. 9 – 16

 

Tilbud: Hvis du tager en kollega med på efteruddannelsen, kan du -eller din arbejdsplads få 20 % rabat på din kollegas billet.

Undervisere

Anna Sperling

Journalist på Dagbladet Information. Vært og tilrettelægger på Radio Information
Anna er skrivende kulturjournalist på Dagbladet Information og har gennem de sidste to år også været tilrettelægger og vært på podcasten Radio Information.

Otto Lerche

Journalist på Dagbladet Information
Otto har været tilknyttet Dagbladet Information som skrivende journalist i flere år og har tidligere arbejdet med radioprogrammerne Mennesker og medier og AK24syv.