Lightroom 6 – Intro for mediefolk – 2 dage.

Startdato:
Udbyder:
Sted:
5000 Odense C
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
4.800 kr. | PU-støtte: 1.560 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 131 evalueringer)
Efterår 2015

Skal du i gang med at lave billeder til aviser, fagblade eller web, så er Adobe Lightroom et godt og billigt bud på et fotoredigeringsprogram. Hvis arbejde med hvidbalance og RAW-billedbehandling er nyt for dig, ja, så er dette kursus absolut noget for dig.

Adobe Lightroom 6 kan gøre dine billeder klar til både tryk og web. Programmet er suverænt til at organisere dine billeder. Samtidig arbejder Lightroom 6 med billederne på en non destructive-måde, så du ikke ødelægger noget, og du kan altid vende tilbage til dit originale billede. Hvad enten du elsker at ”nørde” med dine billeder, eller du bare vil have dem hurtigt videre, så er er Adobe Lightroom 6 et rigtig godt valg.

På kurset kigger vi på, hvordan du “fremkalder” et billede, så du kan bruge det på tryk eller f.eks. til en hjemmeside. Vi kigger på Lightrooms library- og developmodul samt ser på, hvordan et billede skal rettes til, for at du kan bruge det i det videre forløb.

Der serveres formiddagskaffe/te med brød, frokost og eftermiddagskage.

Du bliver undervist i:
– Hvilke krav er der til billedets kvalitet
– Library modul
– Develop modul
– Overordnet gennemgang af programmet
– Eksport af filer

Du skal medbringe din egen Mac/PC – og du skal som minimum have installeret en trial-version af Lightroom 6 på din maskine.

Kursusmateriale udleveres på kurset.

Kurset henvender sig til dig, der vil lære Adobe Lightroom at kende, og som vil have styr på filstrukturen på din egen Mac/PC. Undervisningen bliver afholdt som tavleundervisning på en Mac og med individuelle øvelser på din egen medbragte maskine.

Efter kurset kan du importere, “fremkalde”, rette billederne til, så de tager sig så godt ud som muligt, og eksportere billeder. Desuden har du lært at søge i dine billeder og organisere dem i programmet.

——

Generelle regler

Kurset bliver afholdt som klasseundervisning i små hold på 4-8 elever. Undervisningsformen er tavleundervisning vekslende med individuelle øvelser.

Hver kursist medbringer selv en Mac/PC med nyeste Lightroom 6 installeret.

Kurset starter kl. 09.30 og varer til 16.30. Ved ankomst er der morgenkaffe med brød. Frokosten bliver serveret kl. 12.30, og midt på eftermiddagen serveres der kage. Regelmæssige pauser bliver lagt ud over dagen.

Der er adgang til vand, kaffe/te og frugt gennem hele kursusdagen.

Alle kursister får en mappe med undervisningsmateriale, der også kan bruges som opslagsværk, når man er hjemme igen.

Alle kursister, der har gennemgået kursus, får et kursusbevis.

Der er mulighed for at bestille veganermad ved tilmeldning.

Hvis kursusdagene ligger op ad hinanden, er det muligt at booke indkvartering mod merbetaling.
Kursuspladsen er først sikret, når kursusgebyret er kursusudbyder i hænde. Afbud senere end tre uger før kursusdagen afregnes med 50 % af kursusprisen.

Tilskudsmuligheder: Kursisten betaler selv den fulde kursuspris. Efterfølgende tilskud fra f.eks. Pressens Uddannelsesfond ansøger kursisten selv om.

Kursusprisen er eksklusive moms.

Kursusudbyder forbeholder sig ret til at aflyse eller flytte kursus/kursist, hvis der er mindre end fire kursister pr. kursusdag.

 

Undervisere

Underviser Robert Wengler

Robert Wengler, (1966), indehaver af Modulkursus. Selvstændig fotojournalist og uddannet pressefotograf fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986 og har arbejdet som pressefotograf på Fyens Stiftstidende i Odense i 31 år. Siden 2000 har jeg været underviser, kursusleder og kursusudvikler på adskillige kurser under Den Journalistiske Efteruddannelse (DJE), Update, Boost samt egne udbudte kurser inden for bl.a. videoredigering i Final Cut Pro X, Adobe Premiere, Lightroom, Adobe Photoshop, lyslægning med mere.