Layout for ikke-grafikere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Griffenfelds
ME plus:
ME
Dage:
6 dage
Pris:
11.900 kr. + moms | PU-støtte: 8.100 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 2 evalueringer)
Efterår 2022

Famler du i blinde når du skal layoute en tryksag, en plakat eller lave grafik til sociale medier? Farer du vild i udbuddet af skrifter? Har du svært ved at træffe kvalificerede og fagligt begrundede valg, når du arbejder kreativt? – Så er kurset i layout for ikke-grafikere måske noget for dig.

Kurset henvender sig til dig, der ikke er uddannet grafiker, men som – fordi du er kreativ og har en medfødt sans for det visuelle og for at arbejde med layout, typografi, farver og billeder – er endt med at løse grafiske opgaver som en fast og væsentlig del af dit arbejde.

På kurset tilegner du dig et nyt blik og en terminologi, der vil gøre det muligt for dig at se på, analysere og være i en faglig og professionel dialog om det du laver. Alt sammen med udgangspunkt i læren om blandt andet gestaltlove, farvelære samt kompositions- og designprincipper. Vigtigst af alt får du en række konkrete og hjælpsomme værktøjer til at løse layoutmæssige problemer, som vil gavne dig i dit arbejde fra første kursusdag:

Når du har gennemførst kurset er du blandt andet i stand til at:

  • Finde hurtige og effektive løsninger på layoutmæssige problemstillinger.
  • Arbejde bevidst med grids, typografi og farver.
  • Vælge skrifter, der gør dit arbejde som designer lettere.
  • Lave layouts til plakater, foldere, annoncer og SoMe.
  • Bruge Adobe InDesigns bedste funktioner på en hensigtsmæssig måde.
  • Omsætte dine gode idéer og kunstneriske evner til flot og funktionel grafik.

Kurset er tilrettelagt så det veksler mellem regulær undervisning, masser af øvelser og feedback, hjemmeopgaver og fælles refleksioner samt gæsteoplæg fra relevante professionelle designere.

Kurset varetages af grafiker og illustrator Julie Asmussen, der har årelang erfaring som magasinlayouter og underviser i fagene Illustration, Typografi og Layout på DMJX’s (nu nedlagte) Akademiuddannelse i Kreativitet og Design.

Kurset er tilrettelagt som tre moduler:
Modul 1: fredag 7. oktober – lørdag 8. oktober 2022: Introduktion til designprincipper, gestaltlove og typografisk klassificering.
Modul 2: fredag 28. – lørdag 29. oktober 2022:  Introduktion til læsbarhed, læselighed, arbejdet med grids og magasindesign.
Modul 3: fredag 18. – lørdag 19. november 2022: Introduktion til farvelære, det gyldne snit, idédudvikling og kreativ proces samt layout med illustrationer og fotos.

Mødetid fredage kl. 10-15.00
Mødetid lørdage kl. 10-15.00

Læs mere om kurset og indholdet af de enkelte moduler på Layoutkursus.dk
Læs mere om Julie Asmussen og hendes arbejde på Julieasmussen.dk samt Sekundant.dk

Betingelser i forbindelse med afbud og aflysning
Kursister der melder afbud til en eller flere kursusdage vil ikke blive kompenseret.
Ved aflysning af undervisning som følge af sygdom, vil kursisterne blive tilbudt en ny kursusdag.
Kurset bliver oprettet ved mindst fire tilmeldinger.
Ved tilmelding opkræves et depositum på 500 kr.
Ved afmelding senest 14 dage før kursusstart refunderes det fulde beløb minus depositum. Herefter opkræves det fulde kursusgebyr.