Latino power – USA i et spansk perspektiv

Startdato:
Udbyder:
Sted:
USA
Dage:
7 dage
Pris:
23.900 kr. | PU-støtte: 9.100 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 37 evalueringer)
Efterår 2018

Mød og forstå USA’s spansktalende magtbase på en uges intensivt kursus i Miami – en måned før midtvejsvalget i november, hvor hele Repræsentanternes Hus og en tredjedel af senatet er i spil.

The hispanics er den hurtigst voksende minoritetsvælgergruppe i USA og siden 2000 vokset fra 35 mio til 57 mio i antal. Det er derfor kun et spørgsmål om tid, før USA får en spansk-talende præsident. Postulatet danner præmissen for dette kursus.

Et faktum er, at USA’s mange mexicanere, centralamerikanere, sydamerikanere og cubanere bruges og misbruges til symbol- og indenrigspolitik og udgør en magtbase, som amerikanske politikere ikke kan komme udenom.

The hispanics fremstår umiddelbart som en samlet gruppe med fælles ønsker, men under overfladen er billedet et andet. Interesserne er vidt forskellige. Lover en politiker strammere kurs over for Cuba, giver the hispanics flere republikanske stemmer. Gælder løfterne bedre forhold for indvandrere, sættes krydserne i stedet ved demokraterne.

The hispanics’ amerikanske hovedstad er Miami, hvor vi selvfølgelig indlogerer os blandt nogle af delstatens mere end en million eksilcubanere i bydelen ‘Little Havana’.

I løbet af fem kursusdage møder vi organisationer og repræsentanter fra de vigtigste latinamerikanske samfund og fra landets to dominerende politiske partier. Vi besøger spansktalende og amerikanske mediehuse for at forstå den 60 årige, stadigt aktuelle konflikt mellem eksilcubanere og deres moder-ø – en kastebold i amerikansk indenrigspolitik. Og vi undersøger, hvordan de amerikanske politikere på forskellig vis søger at opnå den latinske magtbases gunst.

Forståelsen af USA’s spansktalende immigranter og efterkommere er vigtig for forståelsen af amerikansk politik, der fylder mere i det globale mediebillede end nogensinde.

En intensiv uge

Et kursus for alle, der interesserer sig for og beskæftiger sig med amerikansk politik og internationale forhold. De mange millioner spansktalende vælgere i USA vil igen spille en rolle, når der er midtvejsvalg i november. Forvent dig en intensiv og underholdende uge i Miami.

Vi rejser fra København tidligt søndag den 7. okt. og ankommer om eftermiddagen. Den følgende uge følger vi et dagligt undervisningsprogram og har også tid til at opleve hektiske Miamis høje puls af latinamerikanske toner og livsstile fra Caribien, Central- og Sydamerika inkl. Amazonasjunglen, Andesbjergene og Pampassen. De er her alle!

Det meste er inkluderet i prisen

Kursusafgiften dækker flyrejse, hotelophold, al lokal transport, alle besøg, møder, oplæg og foredrag, samt morgenmad alle dage og frokost el. middag hver dag ex. drikkevarer. Begrænsede udgifter til egen forplejning må forventes. Visum til USA står du selv for, men det er som regel blot en formsag via internettet. Vi er hjemme igen i løbet af lørdag formiddag el. eftermiddag den 13. oktober. Det er muligt at forlænge opholdet, blot du meddeler dette ved tilmelding. Det kan i nogle tilfælde medføre en mindre ekstraudgift. Det samme gælder for tilslutning med fly fra Billund, Tirstrup, Aalborg m.fl.

Hvem henvender kurset sig til?

Alle journalister, redaktionssekretærer, redaktører, skribenter og tilrettelæggere med interesse for amerikansk politik, internationale forhold og hvilke samfundsmæssige tendenser, der givetvis også rammer Europa og os selv nogle år efter USA’s first move. I dette tilfælde kunne nøgleordene være kulturelt opbrud, populisme, fragmentering af de politiske strukturer etc.

Du behøver ikke tale spansk. Men engelsk. Kurset foregår på engelsk.

Tilmelding er bindende

Kurser som disse plejer at være populære, så du anbefales at tilmelde dig hurtigt. Kontakt gerne personligt Jakob Rubin Kommunikation i god tid for at sikre dig en plads. Ved fuld booking er det ved særlige lejligheder muligt at udvide deltagerantallet ekstraordinært. Når din tilmelding er bekræftet, er den bindende. Skulle du blive nødt til at aflyse din deltagelse, kan det ske frem til en måned før afrejse, dog mod et administrationsgebyr på 1500 kr. og dækning af evt. udgifter, der ikke kan refunderes.

Jakob Rubin Kommunikation

Med en baggrund som mangeårig korrespondent i Latinamerika for Jyllands-posten m.fl. har jeg siden 2012 udviklet og afviklet efteruddannelseskurser i bl.a. Brasilien, Cuba m.fl. I mine kurser lægger jeg vægt på de personlige møder og de kulturelle og sociale forskelle ml. Danmark og de lande, vi besøger. Det ligger mig dybt på sinde, at kurserne foregår i en social og engagerende atmosfære, samt at de mennesker, organisationer og problemstillinger, vi præsenteres for, serveres på en måde, så ikke kun vores hjerner, men også vores sanser aktiveres.