Lær at lave lydfortællinger

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8200 Aarhus N
Dage:
4 dage
Pris:
10.250 kr. | PU-støtte: 4.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Forår 2016

Podcasts hitter
Audio er hipt igen. Nogle taler endda om en ny guldalder for radio med de store fortællingers genkomst. Med et par hovedtelefoner og en podcast, kan gå- løbe- eller cykelturen tages med en fascinerende historie i ørerne.

I Danmark har blandt andre Third Ear været med til at fremme kendskabet til og glæden ved lydfortællinger. 25% af radiolytningen på Radio24syv sker i form af podcasts. Og mediehuse som Politiken er begyndt at tilbyde podcast-produkter.

Ud over at der er mange potentielt interesserede brugere derude, kan lydmediet noget særligt. Det kan formidle stemninger og give modtageren mere følelsesmæssige oplevelser via nærværende historier.

Du har måske mest brugt det skrevne ord eller video til at formidle dine budskaber med, men nu er det tid til at komme med på podcast-bølgen.

Lær at lave medrivende lydfortællinger
På dette kursus lærer du at producere gnistrende, nærværende, autentiske historier med mennesker i centrum.

Altså ikke kun timelange fortællinger, men også historier ned til få minutters varighed.

Det centrale er, at lytteren tages med gennem et forløb eller historie, der både kan være lang og kort.

På kurset lærer du at:

 • interviewe scener frem
 • fortælle historier i spændstige forløb
 • skrive til øret og den indre billedskærm
 • arbejde med lyd som forgrund og baggrund
 • bruge lyd som medfortæller

Du lærer desuden den smule teknik, der er nødvendig for at opnå et godt resultat.

Underviserne
Vi har samlet et superhold af undervisere og praktikere, der vil lære dig, hvordan lydfortællinger fungerer, og hvordan du selv producerer dem. I løbet af kurset vil du forberede, producere og forhåbentlig udgive din første lydfortælling.

Annette Holm, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er en af de mest erfarne undervisere, du kan få, når det kommer til at lære journalistik med lyd.

Desuden vil du på kurset møde Lea Thau, som til daglig bor i Los Angeles og i USA er blevet et stort navn med sine enestående lydfortællinger, senest serien ”Strangers”, hvor hun formår at få “almindelige mennesker” til at fortælle deres historier på måder, der styrer sikkert uden om mere traditionelle former for skæbnefortællinger.

Endelig vil du på kurset møde en række andre kapaciteter, der vil hjælpe dig med at finde dig til rette i en verden af lyd.

Undervisningsform

 • De to første dage introducerer dig til podcasts og lydfortællinger, du lærer grundlæggende om historiefortælling med lyd og udvikler din egen idé til en lydfortælling.
   
 • Når vi mødes anden gang, har du været ude og researche og indhente dit råmateriale i form af lyd. Vi hjælper dig med at skærpe din fortælling og redigere materialet.
   
 • På tredje samling vil vi samle trådene, dele erfaringer og se på, hvordan du kan anvende lydfortællinger og podcasts fremover, eventuelt som en del af en forretningsmodel.

Prisen omfatter
Undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning på undervisningsdagene.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Undervisere

Annette Holm

Lektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er en af de mest erfarne undervisere, du kan få, når det kommer til at lære journalistik med lyd.

Lea Thau