Lær de bedste søgeteknikker | København

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112 København K
Dage:
1 dage
Pris:
995 kr. + moms | PU-støtte: 900 kr.
Forår 2023

 

Bliv supersøger på en formiddag

Infomedia tilbyder dette nye kursus i effektiv søgning i databaser. Med kendskab til de rette tilgange og søgeteknikker kan du sikre så skarpe søgeresultater som muligt. Brug en formiddag på dette kursus og kom hjem med de bedste, universelle værktøjer til informationssøgning.

Hvad lærer jeg på kurset?

På kurset laver vi demonstration og øvelser med udgangspunkt i Infomedias mediearkiv og dermed søgning i redaktionelt indhold. Særligt journalister kender mediearkivet og bruger det til researchopgaver, men tilgange og teknikker vil også kunne bruges til søgning i andre typer af arkiver og databaser.

Du vil få grundlæggende viden om informationssøgning, og hvordan du med de rette søgeteknikker kan arbejde endnu mere effektivt i dit researcharbejde.

På kurset vil vi bl.a. beskæftige os med

  • Søgestrategi og søgeteknik – om bl.a. booleske operatorer, trunkering og nærhedsoperatorer
  • Konkrete informationsbehov – dagsordner, emneområder, personer, citater
  • Øvelser med cases

Undervisningen vil være en blanding af demonstration, dialog og øvelser. Målet er at gøre søgeteknik så lettilgængelig og konkret som muligt for deltagerne. Kursisterne går fra kurset med gode, universelle værktøjer til informationssøgning.

Vi vil i god tid inden kursusstart kontakte deltagere for input, så vi kan tage udgangspunkt i researchbehov fra din hverdag i vores undervisning.

Målgruppe

Kurset er målrettet journalister og andre mediefolk – nye som erfarne i faget. Dig, som ønsker at genopfriske søgeteknikker eller lære nye tilgange til informationssøgning og research i databaser.

Det praktiske

Tirsdag d. 7. februar 2023, kl. 9-11
Kurset vil foregå i Infomedias lokaler i indre København.
Kursuslogin til mediearkivet udleveres på dagen, medbring blot egen laptop.
Der vil være kaffe, the, vand og frugt til deltagerne.

Undervisere

Anja Kyed Amlund

Kursusunderviser er Anja Kyed Amlund, som er uddannet bibliotekar med 13 års erfaring fra folke- og uddannelsesbiblioteker med bl.a. vejledning og undervisning i søgeteknik.

Email: anja.k.amlund@infomedia.dk

Telefon: 31 16 84 95

Mere om dette kursus