Lær at lave tv-formater

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112, København
Dage:
3 dage
Pris:
10.700 kr. + moms | PU-støtte: 2.700 kr.
Efterår 2020

Lav et tv-format på tre dage. Vi begynder med den kreative start-proces, kører forbi alle opbygnings-trickene, leger med ydre og indre motor samt ser på greb. Og du ender med – dit helt eget færdige tv-format.

Alle Hollywoodfilm, tv-serier og eventyr har en ting til fælles. De er fiktive og planlagte og kan opbygges, helt som man ønsker – og derfor er der styr på alt fra rammer, til hovedpersoner, motor og budskab. På dette kursus abejder vi med, hvordan vi kan tage de bedste tricks fra fiktive fortællinger – og bruge i vores tv-formater.

Henrik Bjerring er tidligere udvikler og redaktør i DR-Videnskab, og har blandt andre lavet tv-formater som “POV” (DR3), “Diagnose Søges”, (DR1), og “Ond, ondere, ondest” (DR3), samt et hav af videnskabs- og teknologi-serier og programmer. Han kender alle faser af produktionen – lige fra hvordan man får de første spæde ideer – over tilrettelæggelsen – til færdiggørelse i den endelige post-produktion. Formaterne udvikles derfor ikke bare til at fungere på papiret men til at fungere i den virkelige produktions-verden.

 

På dette kursus lærer du:

  • At opbygge tv-formater ved hjælp af rammer og greb samt ydre og indre motor.
  • Hvordan værter og cases kan underbygge dit tv-format.
  • Vigtigheden af dit budskab bag produktionen til at give retning i tv-formatet.
  • Kreative metoder til lettere at få tv-ideer, vende ting på hovedet og forbedre dit produkt.

 

De tre dage:
Kurset er opdelt i tre dele og kører over i tre dage – med to uger imellem hver gang. Ind imellem forventes det, at du researcher og skriver på dit format. Kurset fokuserer på fakta- og livsstilsformater. De tre kursusdage er: Fredag 4 sept, fredag 18 sept, fredag 2 okt.

1 dag. Ideudvikling.
Vi begynder fra scratch i tremandsgrupper og kører nogle kreative runder, som giver ideer til nye mulige tv-formater. Du kan selvfølgelig også have din egen ide med.
I løbet af dagen køres flere runder, ideerne kvalificeres, og alle ender med at have en ide, de kan arbejde videre med. Ideerne skal der researches og skrives på, til næste gang vi mødes.
Vi slutter dagen af med kreative tricks. For eksempel hvordan du kommer videre, hvis du er gået i stå med din ide, og hvordan du får din hjerne til at arbejde gratis.

2 dag. Rammer, motor, greb og præmis.
Vi arbejder med at sætte rammer på projekterne og ser på mulighederne for ydre og indre motor i formaterne. Problemet med fakta-tv er, at vi ofte mangler en naturlig indre motor, så vi skal se eksempler på greb og præmisser, der kan virke som ydre motor. Vi ser også på eksempler med indre motor i formater og overvejer, hvordan vi kan få det ind.
Desuden kommer Martin Sundstrøm fra Tiki-Media og fortæller om nogle af sine formater. Han er manden bag ting som “Danmark planter træer” (TV2), “Øgendahl og de store forfattere” (DR1) og “Fuck’r med din hjerne” (DR3). Han fortæller blandt andet om reenagtment som greb.

3. dag. Casting, budskabet bag, fra minus til plus.
Vi ser på brugen af cases og værter, og får besøg af Trine Skovgaard, redaktør på DR3 for bl.a. “Fars pige” og “Prinsesser fra blokken”. Trine er ekspert i kærlighedsformater og ikke mindst brugen af cases.
Vi skal også se på
, hvordan de rigtige cases eller værter kan forstærke de grundlæggende værdier, vi vil have i vores formater. Og så skal vi arbejde med budskabet bag vores formater. En ofte overset ting, som kan ændre et format fuldstændigt. Desuden skal vi arbejde med begrebet – fra minus til plus. En metode til at vende noget almindeligt til noget originalt. 

 

Kort til sidst:
Der er inkluderet kaffe, frokost og drikkevarer på kursusdagene. Kursusdagene er: 4 sept. + 18 sept. + 2 okt.

Undervisere

Henrik Bjerring S.

Henrik var gennem en årrække redaktør og udvikler i DR-Videnskab. Han har opfundet og produceret en bunke tv-formater til DR, blandt andet “POV” (DR3), “Diagnose Søges” (DR1) og “Ond, ondere, ondest” (DR3) samt en lang række af videnskabelige og teknologiske serier og programmer til DR2. Han har desuden dækket teknologi fra Kina, Afrika, Europa og USA i “So ein Ding” med fokus på kreative start-ups og kunstig intelligens. Han har i dag eget produktionsselskab, underviser og arbejder med kreativ udvikling.

Mere om dette kursus