Lær at lave podcast-fortællinger

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2400 København NV
ME plus:
ME
Dage:
4 dage
Pris:
11.600 kr. + moms | PU-støtte: 3.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 470 evalueringer)
Forår 2019

Podcast-historier hitter

Lydfortællinger er blevet mere og mere populære de seneste år. Hvad der for få år tilbage var et nichemarked for en smal, entusiastisk målgruppe, er vokset til et betydningsfuldt podcast-marked, og i takt med den stigende efterspørgsel er flere mediehuse, virksomheder og private podcastere begyndt at producere eget kvalitetsindhold på lyd – og lave forretning på det.

Du har måske mest brugt det skrevne ord eller video til at formidle dine budskaber med, men nu er det tid til at komme med på podcast-bølgen.

Ud over, at der er mange potentielt interesserede brugere derude, kan lydmediet noget særligt. Det kan formidle stemninger og give modtageren mere følelsesmæssige oplevelser via nærværende historier.

Ud over, at der er mange potentielt interesserede brugere derude, kan lydmediet noget særligt. Det kan formidle stemninger og give modtageren mere følelsesmæssige oplevelser via nærværende historier.

Podcasts drevet af dramaturgi og fortælleteknik

På dette kursus lærer du at producere gnistrende, nærværende, autentiske historier med mennesker i centrum. Vi arbejder med dramaturgi, iscenesættelse, spændingskurver og plot.

Vi skal arbejde med både timelange fortællinger og historier ned til få minutters varighed, og du producerer din egen lydfortælling under og mellem kursusdagene.

Kurset har fortrinsvis fokus på den dramaturgiske og fortælletekniske del af at fremstille lydfortællinger. Er du mere interesseret i forskellige podcast-genrer, fortælleteknikker og distribution, er kurset 'Podcast A til Z' måske også noget for dig?

På dette kursus lærer du, at:

  • interviewe scener frem
  • fortælle historier i spændstige forløb
  • skrive til øret og den indre billedskærm
  • arbejde med lyd som forgrund og baggrund
  • bruge lyd som medfortæller

Du lærer desuden den smule teknik, der er nødvendig for at opnå et godt resultat.

Kurset er for dig
Journalister og kommunikatører, som hidtil ikke har fortalt historier i lyd – men har lyst til at lære det.

Sådan foregår undervisningen
De to første dage får du en introduktion til podcasts og lydfortællinger, du lærer grundlæggende om historiefortælling med lyd og udvikler din egen idé til en lydfortælling.

Når vi mødes anden gang, har du været ude og researche og indhente dit råmateriale i form af lyd. Vi hjælper dig med at skærpe din fortælling og redigere materialet.

På tredje samling vil vi samle trådene, dele erfaringer og se på, hvordan du kan anvende lydfortællinger og podcasts fremover, eventuelt som en del af en forretningsmodel.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud

Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Undervisere

Annette Holm

Lektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er en af de mest erfarne undervisere, du kan få, når det kommer til at lære journalistik med lyd.