Træn kritisk interview i København og London

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København og London
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
20.000 kr. + moms | PU-støtte: 6.500 kr.
Efterår 2020

Kritiske interviews kan gøre dine historier bedre, uanset om du arbejder på en lokalavis, en radio eller TV-kanal. Og gode spørgsmål styrker ikke kun lange interviews, men også korte klip med soundbites.

Kurset henvender sig både til reportere med korte deadlines, undersøgende journalister, værter, redaktører og kommunikatører.

Målet er at lave interviews, der i sig selv kan skabe overskrifter. Det kommer ikke til at gå ud på at lyde hård og jorde kilderne i revolver-interviews. Det vil handle om at være vedholdende og nysgerrig og stille fokuserede spørgsmål, der giver nye og mere konkrete svar.

Som et eksempel kan nævnes et interview med DF-politikeren Martin Henriksen fra undervisernes tid på Radio24yv.  Det var  i forbindelse med forhandlingerne om ‘smykkeloven’. Spørgsmålet var, hvilke af flygtningenes værdigenstande man helt konkret skulle beslaglægge. Hvad med vielsesringe? Martin Henriksen endte med at svare ja, i nogle tilfælde. Interviewet skabte overskrifter og påvirkede den efterfølgende debat, og i den endelige lov blev vielsesringe blev eksplicit fremhævet som en undtagelse.

På kurset vil vi fokusere på at lære gennem eksempler. Hver dag starter vi med at se, læse og høre en masse gode interviews og diskuterer, hvad vi kan lære af dem. Underviserne, Asger Juhl og Andreas Østergaard, giver deres eget bud på en simpel opskrift på et godt kritisk interview, som deltagerne kan bruge fremover. Vi giver idéer til, hvordan man spotter muligheden for et godt interview. Vi gennemgår de vigtigste interview-tekniske begreber og eksempler på forskellige interviewplaner fra undervisernes tid på Radio24syv og Detektor. Vi mødes med nogle af Danmarks bedste interviewere; Brian Weichardt, Knud Brix og Kristoffer Eriksen. Og så vil der være en workshop, hvor vi øver os på en række politikere og debattører.

På kursets fjerde dag tager vi til London, hvor vi har en enkelt overnatning. Vi har aftalt af mødes med blandt andre Stephen Sackur fra BBC HARDtalk og Tim Sebastian fra Conflict Zone.

Ring eller skriv endelig til os med spørgsmål om kurset.
Undervisere:
Asger Juhl
Selvstændig og vært på Den Uafhængige. Tidligere redaktionschef, redaktør og vært på Radio24syv og vært på P1 Debat. Har holdt kurser i kritiske interviews og spørgeteknik for P1 Morgen, Orientering, TV2 Lorry samt for procesadvokater hos Alm. Brand og Tryg Forsikring. Har desuden holdt oplæg om kritisk journalistik på RUC samt på CBS. Har haft et stort fokus på kritiske interviews som vært på Reporterne og 24syv Morgen på Radio24syv. Har skrevet freelance for Weekendavisen. Uddannet journalist.
Andreas Østergaard
Journalist på Detektor, DR. Tidligere redaktør på Radio24syvs store, daglige aktualitetsprogrammer 24syv Morgen og Reporterne. Har de seneste tre år haft et stort fokus på kritiske interviews på Detektor og som redaktør på og tilrettelægger af en stor del af de kritiske interviews på 24syv Morgen. Uddannet journalist.
Tidspunkt:
Mandag-fredag den 14.-18. september.
Cirka kl. 9-17 hver dag.
Sted:
Fire dage i København og én dag i London (afrejse i løbet af torsdag den 17. september).
De præcise adresser kommer senere.
Antal deltagere:
Op til 25 deltagere.
Inkluderet i prisen:
– Fly til London
– Overnatning i London
– Morgenmad i London
– Frokost i både London og København
Der er ikke inkluderet transport til eller overnatning i København.