Kreativ lyssætning

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.200 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 147 evalueringer)
Forår 2019
Vil du give dine optagelser et visuelt løft med lækkert lys?

Så tag på dette 2-dages crash course i kreativ lyssætning med Mogens Otte, der har mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf.

På kurset bliver du skarp til at sætte lys med få midler, når Mogens gennemgår teori om både indendørs og udendørs lys og illustrerer teorien i praksis med forskellige lysopsætninger. Du får mulighed for at afprøve løsninger på forskellige optagesituationer – og du får tips og tricks og konkrete værktøjer til at løse eventuelle udfordringer på dine egne optagelser.

Program for Kreativ lyssætning
  • Lys-fysik: Kelvin og hvidbalance
  • Lampetyper: De ‘gamle’ og de nye
  • Lys og indhold: Kreative lysopstillinger fx til interview
  • Lampefiltre
  • Optimal brug af eksisterende lyskilder
  • Kameraet og lyset: Indstillinger, dybdeskarphed og blænde
Output

Du forstår lysets samspil med kameraets blænde og kan med enkle midler give dine levende billeder et visuelt løft.

Forudsætninger for deltagelse i Kreativ lyssætning

Ingen.

Målgruppe

Til alle producerende som vil vide mere om tilgængelig lyssætning og søger inspiration til kreativ lyssætning. Kurset er primært rettet mod produktion af levende billeder, men er du stillfotograf, kan du også få udbytte af kurset.

Praktisk

Kursushonoraret er inkl. frokost i Det Danske Filmstudies kantine.
Mødetid: 
Man-tors: kl. 9.30 – 15.30. Fre: kl. 9.30 – 15.00.
Skolen er åben fra kl. 9.00 – 16.00.

Kurset udbydes også d. 11-12/2. Læs mere og tilmeld dig her

Afmelding

Afmelding skal ske en måned inden kursusstart, medmindre andet er anført under det enkelte kursus. Du foretager din afmelding ved at henvende dig skriftligt til skolen.

Du kan uden omkostning afmelde et kursus inden afmeldingsfristens udløb. Ved senere afmelding, dog senest 14 dage før kursusstart, opkræves et administrationsgebyr på 50% af kursusafgiften. Afmelder du dig senere end 14 dage før kursusstart, får du ikke din kursusafgift refunderet.

I sjældne tilfælde kan der opstå uforudsete hændelser (fx ulykke, alvorlig sygdom, personlig krise), som forhindrer dig i at gennemføre dit kursus. Det vil da være muligt at udsætte din deltagelse til en senere afholdelse, såfremt kurset oprettes og ikke er overtegnet.

Kursusændringer

Ret til ændringer af programmet forbeholdes.

I tilfælde af for lav tilslutning forbeholder Kort & Dokumentarfilmskolen/ IDfilm sig ret til at udskyde eller aflyse et kursus. Ligeså kan der forekomme udskiftning af underviser. I tilfælde af aflysning får du et tilgodebevis til et tilsvarende kursus. Opsættes kurset ikke igen, får du selvfølgelig refunderet dit betalte kursushonorar.

Undervisere

Mogens Otte

Belysningsmester

Mogens Otte har mere end 25 års erfaring som professionel belyser og reklamefotograf. Foruden at have belyst et hav af reklamefilm har Mogens Otte arbejdet på spillefilm for instruktører som bl.a. Bille August og Kasper Rostrup. Mogens har også sat lys til mange tv-serier som bl.a. TV 2s Anna Pihl (2006) og Badehotellet (2015), ligesom han har arbejdet med et utal af store danske musiknavne som bl.a. Lis Sørensen, TV2, Clemens, Rasmus Seebach og Medina.