Kreativ idé- og konceptudvikling

Startdato:
Sted:
2800, Kgs Lyngby
Dage:
2 dage
Pris:
11.500 kr. + moms | PU-støtte: 3.900 kr.
Forår 2022

Den gode kreative idé kommer ofte som et lyn fra en blå himmel. Helt tilfældigt og når du mindst venter det. Eller – det er i hvert fald, hvad mange tror. Men tænk, hvis der var en opskrift på kreativitet. Et system og nogle værktøjer, så du kunne få gode idéer når som helst og hvor som helst.

KREATIV IDÉ- OG KONCEPTUDVIKLING er for dig, der skal producere mange ideer, og som har brug for at være kreativ, strategisk, analytisk og målrettet i din ide- og konceptudvikling. Roald Bergmann udfordrer din oplevelse af kreative og geniale koncepter, når I sammen nedbryder dem til byggeklodser af simple ideer – og derefter sætter dem sammen på ny.

Hvad får du med dig? 

  • På dette to-dages kursus lærer du at være kreativ på kommando: Ud fra en forståelse af den kreative proces og kreativitetens væsen bliver du skarp til at kigge konstruktivt på dine egne idéer, til at pille dem fra hinanden – for til sidst at sætte dem sammen på ny igen.
  • Du træner at generere ideer gennem en række øvelser og begreber – I taler bl.a. om “kreativitetsdræberne”, “regelbryderne” og “begrænsningens gave”.
  • Gennem leg og læring prøver du at producere idéer på samlebånd, og du får teknikkerne til at strukturere og frasortere i dit idé-kartotek.

Hvem er du? 

Kurset er for den kreative medarbejder, der mangler værktøjer til den kreative proces, fx i udviklingen af et specifikt projekt. Eller du er på udkig efter nogle teknikker til de dage, hvor ideerne ikke hænger på træerne. Måske er du konceptudvikler, tilrettelægger, journalist, kommunikationsmedarbejder eller content redaktør.

Gennem eksempler, inspiration og praktiske øvelser lærer du at få brugbare ideer, uanset om du udvikler programkoncepter eller skal finde på ideer til indslag eller posts på sociale medier.

Hvem underviser dig? 

Roald Bergmann er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og sidder til dagligt som udviklingschef for Pipeline Production – og tidligere hos Pineapple Entertainment og Nordisk Film Tv. Her har han udviklet tv-programmer som fx Vrede Piger, Zulu Awards, Ranes Museum og Mormor på mandejagt. Roald har udviklet mere end 25 tv-koncepter og programserier til de største danske tv-kanaler og har været bag flere nominerede og vindende TV-pris modtagere. Han driver sideløbende et forlag, et kunstnerværksted, en kreativ hub på Bornholm og en projektfabrik.

Hvordan foregår kurset?

Der er altid gang i den på Roalds kurser, hvor post-its flyver gennem luften. Du prøver de kreative teknikker af i praksis, når du sammen med dine medkursister laver øvelser som fx 3 minutter – 10 ideer, Stjæl med arme og ben, Fyld idé-posen, Baglæns udvikling og flere.

Vi reflekterer også over hvad kreativitet er, og hvornår noget er kreativt eller “originalt”, og vender behovet for forskellige former for kreativitet. Og vi går på jagt i fagområder langt fra vores eget for også dér at finde ideer, der kan bruges i nye sammenhænge.

Dagsprogram

Dag 1: På kursets første dag blandes teori med praksis i en række cases og øvelser der skal opbygge nye metoder og rutiner. Her bruger vi en lang række eksempler fra virkeligheden til et bygge strukturen på en ny måde at arbejde kreativt. Cirka 5 forskellige øvelser (nogle alene og andre i hold) giver en lavpraktisk oplevelse af de enkelte teorier.

Dag 2: På kursets anden dag tager vi udgangspunkt i kursisternes egne konkrete behov. I medbringer hver en specifik udfordring i jeres daglige virke, hvor I har brug for en ny kreativ løsning eller retning. Sammen arbejder hele holdet på hver af jeres udfordringer, for at afprøve dag 1’s læringer i praksis.

Hvor foregår det?

Undervisningen foregår i Kort- & Dokumentar Filmskolens hyggelige lokaler i den charmerende og gamle filmby i Lyngby. Spis din frokost med Krummerne eller brug dine pauser på at mingle med erfarne som spirende folk fra branchen.

Det indgår i prisen

Prisen inkluderer adgang til skolens kamera- og redigeringsudstyr.
Vi serverer kaffe, te, frugt og vand.

Undervisere

Roald Bergmann

Udviklingsredaktør, tegner & forfatter

Roald Bergmann har som tilrettelægger, programudvikler og redaktionschef været med til at skabe mange populære tv-programmer som bl.a. ‘Go’morgen & Go’aften Danmark’, ‘Zulu Djævleræs’, ‘Voice’, ‘Menneskeforsøg’, ‘Mentor’ og ‘Zulu BFF’. Derudover har Roald brugt sin kreativitet på bl.a. at starte sit eget produktionsselskab, lancere et bogforlag, drive et plakat-tegneværksted og producere en lang række reklamefilm og webtv-serier. 

Mere om dette kursus