Kommunernes nye virkelighed

Startdato:
Udbyder:
Sted:
8200 Aarhus N
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
13.700 kr. + moms | PU-støtte: 5.850 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 448 evalueringer)
Efterår 2022
Københavns Rådhus - Copenhagen City Hall

Kommunerne står over for en stor reform- og forandringsfase. Dine undervisere Roger Buch og Nils Mulvad tager dig med ind bag de afgørende forhold i kommunerne i 2022, og hjælper dig med at finde de vigtigste kommunale historier.

Derfor skal du tage kurset

Kommunerne står over for en stor reform- og forandringsfase, hvor ældre og mangel på arbejdskraft blot er to af de mange store udfordringer. Hvordan bliver det løst?

Socialdemokratiet oplevede massiv tilbagegang under seneste kommunalvalg – hvad er det for langsigtede tendenser, der ligger bag? 

Befolkningen og opgaveløsning i kommunerne – især uden for vækstområderne i hovedstaden og Østjylland – er under en gennemgribende ændring i disse år. Hvad betyder det?

De spørgsmål kigger vi på i løbet af dette kursus, hvor du får indsigt i de afgørende kommunale forhold for perioden 2022-2025, der gør, at du som journalist kan finde og skrive de vigtigste historier fra kommunerne.

Vi kigger også på

  • de fortabte unge, der ikke kommer i gang med uddannelse eller job
  • indbrud, som bliver ved med at være et overset område
  • de dårlige veje og trængselsproblemer
  • den forfejlede inklusion i skolerne
  • kommunernes tilsyn med miljø.

Det lærer du på kurset

Som travl journalist når du sjældent at dykke ordentlig ned i de kommunale udviklingstendensers årsag og konsekvenser. Kurset her giver dig viden og redskaberne til at bruge nye kilder og data til at dække de centrale kommunale forhold.

På mange områder er der i dag langt bedre mulighed for at komme tættere på data og dokumenter end tidligere. Vi gennemgår mulighederne.

På kurset får du

  • overblik over bagvedliggende tendenser i den kommunale udvikling
  • viden om nye data og nye kilder i kommunerne
  • masser af basisoplysninger på de centrale kommunale stofområder. 

Sådan foregår undervisningen

Kurset er en blanding af underviseroplæg, diskussioner og opgaver. Vi får også gæsteoplæg fra politikere, faglige eksperter og journalister, der har arbejdet med nye metoder inden for kommunaljournalistik. 

Du bliver undervist af Roger Buch fra DMJX og Nils Mulvad fra Kaas og Mulvad. De har begge i 20-30 år fulgt det kommunale område og har stort kendskab til organisering, politik og data inden for det kommunale område.

Kurset er for dig

Kurset er for dig, der som journalist dækker kommunale forhold – enten i en enkelt eller flere kommuner.

Kurset er ikke kun rettet mod lokaljournalister. At læse og forstå et kommunalt budget og regnskab er en kompetence, som alle lands-, regional- og lokaljournalister kan bruge i deres daglige arbejde.

Kurset er et introduktionskursus for begyndere og let erfarne. Der kræves ingen forudsætninger andre end de journalistiske. Du behøver heller ikke have forudgående kendskab til kommuner.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.
Læs mere om regler for framelding

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?
Tilmeld dig kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

 

Undervisere

Nils Mulvad

Specialist i datajournalistik og redaktør i Kaas & Mulvad. Medstifter af Åbenhedstinget, Global Investigative Journalism Network og Scoop. Har undervist i datajournalistik i over 20 år og været lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i 14 år.

Roger Buch

Forsker i samfundsvidenskab ved DMJX og ekspert i kommunalpolitik. Tidligere parti- og kommunalforsker ved Syddansk Universitet. Forfatter til bogen ”Den vigtigste politik. Kommuner, valg og journalistik” og en række bøger om kommunalvalg.