Kom i gang med Lightroom 6 – for fotografer – 1 dag

Startdato:
Udbyder:
Sted:
København
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
2.500 kr. | PU-støtte: 780 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 131 evalueringer)
Forår 2016

Kurset er for fotografer, som arbejder med Photoshop og har Lightroom 6, men ikke rigtig er kommet igang med programmet, så er dette kursus “Kom i gang med Lightroom 6” lige sagen.

Adobe Lightroom 6 kan “fremkalde” dine RAW-billeder, eksportere dem ud i mange forskellige formater og er suveræn til at holde styr på dine billeder. Programmet arbejder med billederne på en non destructive-måde, så du kan altid vende tilbage til dit originale billede.

Programmet indeholder lidt af hvert: billedbrowser, RAW-modul, bogfremstilling, slideshow og meget mere. Lightroom 6 kan være et rigtig godt supplement til dit workflow som fotograf.

På kurset kigger vi primært på Lightrooms library- og developmodul, samt hvordan programmet kan arbejde sammen med Photoshop.

Du skal selv medbringe din egen Mac/PC – og du skal som minimum have installeret en trial-version af Lightroom 6 på din maskine.

Kursusmateriale udleveres på kurset.

Kurset henvender sig til habile brugere af Photoshop, og undervisningen bliver afholdt som tavleundervisning og med individuelle øvelser på din egen maskine.

Der bliver serveret formiddagskaffe/-te, frokost og eftermiddagskage.

Du bliver undervist i:

– Library modul
– Develop modul
– Samspil mellem Photoshop og Lightroom
– Overordnet gennemgang af programmet

Efter kurset kan du importere, “fremkalde” og eksportere billeder, arbejde med RAW-billeder og indstille hvidbalancen under behandlingen af dine billeder. Desuden forstår du samspillet mellem Lightroom og Photoshop, og du har lært at søge og organisere dine billeder i Adobe Lightroom 6.

——

Generelle regler

Kurset bliver afholdt som klasseundervisning i små hold på 4-8 elever. Undervisningsformen er tavleundervisning vekslende med individuelle øvelser.

Hver kursist medbringer selv en Mac/PC med nyeste Lightroom 6 installeret.

Kurset starter kl. 09.30 og varer til 16.30. Ved ankomst er der morgenkaffe med brød. Frokosten bliver serveret kl. 12.30, og midt på eftermiddagen serveres der kage. Regelmæssige pauser bliver lagt ud over dagen.

Der er adgang til vand, kaffe/te og frugt gennem hele kursusdagen.

Alle kursister får en mappe med undervisningsmateriale, der også kan bruges som opslagsværk, når man er hjemme igen.

Alle kursister, der har gennemgået kursus, får et kursusbevis.

Der er mulighed for at bestille veganermad ved tilmeldning.

Kursisten sørger selv for indkvartering, hvis der er behov for dette.

Kursuspladsen er først sikret, når kursusgebyret er kursusudbyder i hænde. Afbud senere end tre uger før kursusdagen afregnes med 50 % af kursusprisen.

Tilskudsmuligheder: Kursisten betaler selv den fulde kursuspris. Efterfølgende tilskud fra f.eks. Pressens Uddannelsesfond ansøger kursisten selv om.

Kursusprisen er eksklusive moms.

Kursusudbyder forbeholder sig ret til at aflyse eller flytte kursus/kursist, hvis der er mindre end fire kursister pr. kursusdag.

Undervisere

Underviser Robert Wengler

Robert Wengler, (1966), indehaver af Modulkursus. Selvstændig fotojournalist og uddannet pressefotograf fra Danmarks Journalisthøjskole i 1986 og har arbejdet som pressefotograf på Fyens Stiftstidende i Odense i 31 år. Siden 2000 har jeg været underviser, kursusleder og kursusudvikler på adskillige kurser under Den Journalistiske Efteruddannelse (DJE), Update, Boost samt egne udbudte kurser inden for bl.a. videoredigering i Final Cut Pro X, Adobe Premiere, Lightroom, Adobe Photoshop, lyslægning med mere.