Karneval i Venedig

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Italien
Dage:
6 dage
Pris:
19.500 kr. + moms | PU-støtte: 7.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 66 evalueringer)
Forår 2020
Karneval i Venedig

Udklædte og feststemte mennesker overalt på pladser og gader, i gondoler på kanalerne, på barerne – motiverne er overalt, grib kameraet, gå tæt på og tryk knappen i bund!
Vi skal sammen i seks dage stikke objektiverne dybt ind i en forunderlig verden af mennesker og masker i en af Europas mest fantastiske byer – Venedig i Norditalien.

På denne workshop til karneval i Venedig har vi fokus på portrættet og reportagen: Ansigterne, lyset, øjeblikket, scenen, kompositionen, billedbehandlingen samt ikke mindst historien. Du vil i Venedig arbejde med dit eget portræt- og reportageprojekt i en ramme med tusinder af udklædte mennesker og begivenheder i de snævre gader i en af Eurpoas mest fascinerende og smukke byer.
Du vil dagligt fotografere, udvælge og billedbehandle og redigere – foruden deltagelse i billedkritik, oplæg og teambuilding. Vi skal i et intensivt forløb fotografere, diskutere, undres, blive nysgerrige, begejstrede og inspirerede. 

Venedig
Venedig – Adriaterhavets Dronning eller Venezia på Italiensk – i det nordøstlige Italien er hovedby i regionen Veneto, har omkring 260 tusinde indbyggere og er bygget på træpæle – mange huse ligger kun én meter over dagligt vande. Byen ligger ved en lagune i Adriaterhavet, den er spredt over 118 øer og blev i 1987 optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Venedig blev grundlagt i det 5. århundrede, og var allerede i det 11. århundrede en stor sømagt. I det 14. århundrede var Venedig den førende italienske bystat.
Centralt i Venedig ligger Markuspladsen – Piazza san Marco – der også danner centrum for Venedigs årlige karneval. Markuspladsen repræsenterer sammen med det nærliggende Dogepaladset, det fritstående klokketårn Markustårnet og Markuskirken et kulturelt centrum for Venedig og udgjorde desuden indtil 1797 det administrative kernepunkt i Republikken Venedig.
Vandet står højt i Venedig. Specielt ved fuldmåne er risikoen for oversvømmelse stor. Ofte er der flere centimeter vand på Markuspladsen, så man lægger gangbrædder ud – det gælder også i selve Markuskirken. 

Karnevallet i Venedig
Udklædte og feststemte mennesker overalt på pladser og gader, i gondoler på kanalerne, på barerne – motiverne er overalt, grib kameraet, gå tæt på og tryk knappen i bund!
Det årlige karneval i Venedig, der kendetegnes ved de farverige kostumer – og især de detaljerede og veludførte masker, som er en imponerende håndværksmæssig bedrift – er en traditionel venetiansk festival, der strækker sine rødder helt tilbage til 1100-tallet. Festival-traditionen udsprang angiveligt af byens euforiske fejring på Markuspladsen af en militærsejr over en nabostat. Denne fejring affødte efter sigende det årlige karneval, som op igennem middelalderen og renæssancen var en hjørnesten i venetiansk kultur. På trods af karnevallets enorme popularitet, blev festivallen og brugen af masker forbudt i 1797 af den østrigske kejser, der nu herskede over Venedig. Først i 1979 blev karnevallet genoplivet, og det har med årene genvundet tidligere tiders popularitet. I dag besøger ca. 3. millioner mennesker Venedig i den to uger lange karnevalperiode.
På denne workshop skal vi opleve det berømte karneval med bl.a. maske- og kostumekonkurrence, parade og fest på Markuspladsen. 

Pris: 19.500 kr. (ex. moms). Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på hotel på enkeltværelse med morgenmad. Flybillet og lokal transport er ikke inkluderet i prisen.
Internat:  Ja
Hvor: Venedig, Italien
Hvornår: 13/2 til 18/2-2020
Målgruppe: Fotografer og fotograferende journalister
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere:
12 – kurset gennemføres ved minimum 8 deltagere
Praktisk: Medbring eget kameraudstyr, en bærbar computer, en USB-stick, pen og papir samt gode vandresko og en lille rygsæk eller taske til dit kameraudstyr.
Udbytte og faglig relevans:

 • Deltagerne får styr på (naturligt) lys og bevidsthed om komposition
 • Deltagerne bliver skarpe på fotografiets ‘decisive moment’
 • Deltagerne får grundlæggende indblik i udvælgelse og billedbehandling
 • Deltagerne bliver mere bevidste om deres workflow, selvkritiske og ambitiøse på deres fags vegne
 • Deltagerne bliver bedre visuelle fortællere
 • Deltagerne får ny inspiration til at arbejde på andre måde (og tidspunkter), når de kommer tilbage på arbejdspladsen
 • Deltagerne “tvinges” ud af deres comfort zone,  får styrket deres falige viden og indsigt, deres  sociale kompetencer og individuelle mod

Vi har særligt fokus på:

 • Reportage- og portrætfotografi
 • Øjeblikket, lyset og formen
 • Learning by doing – error and correction – individuel coaching
 • Plenum gennemgang af dagens arbejde
 • Kulturhistorisk indføring i og baggrund for Venedig og karnevallet

Mere info: Læs om Fotografværkstedet HER

Undervisere

Søren Voigt Juhl

er teolog fra Århus Universitet og kunsthistorie fra Poitier i Sydvestfrankrig i 1989 og har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han har været højskolelærer og –forstander på Brandbjerg Højskole, hvor han har undervist i europæisk kulturhistorie, filosofi og fransk. Fotograferer til bøger, hjemmesider og musikalske billedfortællinger. Pt. præstevikar i Halskov kirke. Han har lang erfaring i at arrangere kurser, kultur-, mad- og vinrejser. Bla for DjE og Update til New York, Sydfrankrig og Spanien.

Læs mere HER

Lars Bertelsen

er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DMJX) i 1997. Han har siden da arbejdet som fotograf, fotojournalist og underviser. Han har fungeret som censor og ekstern lektor på DMJX i en længere årrække. Lars har været ansat som fotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten og Nyhedsmagasinet Ingeniøren, ligesom han har været selvstændig igennem en årrække med både redaktionelle og kommercielle kunder. Lars har rejst med sit kamera i mange lande på opgaver for kunder og i jagten på personlige projekter

Læs mere HER