Kamera workshop

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
8.900 kr. | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Efterår 2016

Kamera workshop er et mesterlærekursus, som henvender sig til den let øvede videojournalist/dokumentarist, som vil lade sig inspirere til at udvælge, optage og levere de rigtige billeder i en højere kvalitet. Målet med kurset er, at du på den ene side bliver helt fortrolig med dit kamera, og på den anden side bevarer blikket for gode billeder. Vi styrker din evne til at håndtere dit kamera med større sikkerhed, når du skal ud og optage din film. Du bliver ført gennem en serie optagelser og afprøver forskellige dækningsstrategier, som egner sig til forskellige optagesituationer.

Du kommer f.eks. til at lære, hvordan du bedst optager:

  • Begivenheder du ikke kan styre i nyhedsreportager
  • Dokumentationer af arbejde
  • Dokumentariske sekvenser
  • Kulturindslag
  • Klassiske og kontrollerede interviewsituationer, så de er udtryksfulde

Vi udvælger visuelt udfordrende motiver og lader os inspirere af andres eksempler. Vi udvikler vores egne indstillinger og afprøver, hvordan de fungerer i korte billedmontager, når der skal klippes.

KURSUSFORM

Undervisningen vægter praktiske øvelser med supervision og gennemsyn – og disse gentages gerne, da godt kameraarbejde er et spørgsmål om at styrke ’dagsformen’. Derfor stopper vi ikke før, du har den grundlæggende rutine på plads – og optagelserne demonstrerer din evne til at skabe gode og personlige billeder ved hjælp af perspektiv, bevægelse, forhåndenværende lys og enkle lyskilder. Først da er du i stand til at lave optagelser med nerve

Vi benytter teori med cases og eksempler i den udstrækning, det kan inspirere og omsættes direkte til praksis.

Du er velkommen til at medbringe dit eget kamera.

Forplejning i det danske filmstudies kantine er inkluderet i prisen.

Undervisere

Simon Plum

Filmfotograf

Simon Plum er uddannet filmfotograf på Den Danske Filmskole og er tidligere formand for Dansk Filmfotografforbund. Simon har bl.a. fotograferet de anmelderroste og prisvindende dokumentarfilm Tin Tin et Moi (2003), Gasolin (2006) og Burma VJ – reporting from a closed country (2008). Derudover har Simon Plum både producer-, producent- og instruktørerfaring.

Mere om dette kursus