Fotokursus på Island – efterår 2022

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Reykavik
Dage:
5 dage
Pris:
23.500 kr. + moms | PU-støtte: 9.750 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 70 evalueringer)
Efterår 2022

Tag med til vulkanøen Island i Nordatlanten

Island! – kogende mudderpøle, spruttende gejsere, gletsjere og vandfald, utallige vulkanudbrud, bankkrak og tårnhøj gæld samt flittige, hårdt arbejdende og impulsive mennesker.
Vi skal møde og fotografere naturen og menneskene, som er formet af naturens barske og insisterende tilstedeværelse

Tag med Fotografværkstedet med på dette fotokursus til Island, hvor vi stikker vi næsen i landskaber og ansigter – mennesker og steder, der vil inspirere og begejstre dig i dit fotografiske arbejde.
Lyset, menneskene, landskabet og stemningen er lige for næsen af dig og venter bare på at blive skudt. På kurset har du kameraet i hænderne næsten hele tiden – vi skal fotografere rigtig meget!

Vi matcher vi hver enkelt kursist op med en lokal islænding – præsten, fiskeren, bageren, regnbuefamilien, fårehyrden, musikeren eller maleren – personer, der alle repræsenterer et moderne islandsk samfund. Du får Island ind under huden i mødet med de lokale, og der er masser af fotografi at gå i gang med!

Alle kursister skal arbejde med en sammenhængende billedfortælling om Island – en “Islandsk Fortælling” med kursistens case som omdrejningspunkt – som vil blive genstand for en grundig evaluering i plenum med deltagelse af alle kursister.

Dette kursus henvender sig til både fotografer, fotograferende journalister og kommunikatører. Der vil på kurset være differentieret undervisning parret med oplæg og foredrag samt teambuilding i plenum.

Fokus
Fokus for dette kursus er den islandske natur og den islandske folkesjæls relation til naturen. Vi dykker ned i og udforsker naturfotografiet gennem oplæg og øvelser i de islandske fjelde. Og vi kigger nærmere på reportage- og portrætfotografiet også gennem oplæg og øvelser, når vi fotograferer islændingene i deres egne personlige og arbejdsmæssige rammer.

Om Island
Island blev først koloniseret i omkring 930 e.Kr. af norske vikinger, som sejlede dertil og fandt ubeboet isoleret land. Landet blev med stor sandsynlighed opdaget endnu tidligere af søfarende keltiske munke, men nordmændene krævede retten til landet og bosatte sig.
Island var uafhængig indtil 1262, hvor det blev en del af Norge. I slutningen af ​​1400-tallet blev Island og Norge en del af Danmark under Kalmarunionen. Klimaet var hårdt og koldt i 1800-tallet, og mange islændinge emigrerede til USA og Canada.

En islandsk selvstændighedsbevægelse voksede gradvist, og i 1870 fik landet sin egen grundlov. Først i 1918 blev landet selvstændigt. Under Anden Verdenskrig tog USA militær kontrol over Island, eftersom Danmark var blevet besat af tyskerne. Øen blev først uafhængigt igen i 1944. Landet havde dog ikke eget forsvar, og indgik en aftale med USA, som påtog sig ansvaret for et forsvar, til gengæld for udstationering af tropper og brug af luftbasen i landet.

I dag bebos Island af 350 tusinde mennesker, heraf 126 tusinde i hovedstaden Reykjavik. Island er med sine 103 tusinde kvadratkilometer således Europas tyndest befolkede land. En tiendedel af øen er dækket af gletsjere. Derudover har landet hundredvis af varme kilder og gejsere. I midten af ​​landet er bjerge og gletsjere, mens kysten er fladere og har dybe fjorde. I gennemsnit har Island vulkanudbrud hvert femte år.

Island er en republik med en præsident som øverste leder. Landet har en parlamentarisk regering baseret på demokrati og flerpartivalg. Det er statsministeren, der er leder af regeringen og som udnævner regeringen. Det islandske parlament kaldes Altinget og består af 63 personer. Altinget går tilbage til år 930. Island har en lang socialdemokratisk tradition til fælles med de andre skandinaviske lande. Landet har et veludviklet velfærdssystem med gratis uddannelse, et godt sundhedsvæsen og en god velfærd og socialsikring.

Finanskrisen i 2008 fik store konsekvenser for mange islændinge, og mange har mistet tilliden til politikerne. Selv om Island har været i forhandlinger med EU, er planerne om EU-medlemskab foreløbigt lagt på is.

Det officielle sprog er islandsk, og mange forstår og taler engelsk.

Kursussted: Island
Startdato for kurset: 10/10-2022
Antal kursusdage: 5 (Internat)
Målgruppe: Professionelle fotografer, fotograferende journalister
Kursusledere: Lars Bertelsen og Søren Voigt Juhl
Antal deltagere: 12 – kurset gennemføres ved minimum 7 deltagere
Pris: 23.500 kr. + moms. Prisen dækker kursusafgift, undervisning, overnatning på enkeltværelse med morgenmad. Flybillet er ikke inkluderet i prisen (estimeret pris: kr. 2000,- tur/retur)

DAG TIL DAG PROGRAM (med forbehold for ændringer)

Mandag d. 10. oktober: København – Island
Kl.07.30    Afgang Kastrup
Kl. 08.30   Ankomst Keflavik, Island (lokal tid)
KL.10.00   Første natur fotosession: Den Gyldne Cirkel med vandfaldet Gullfoss, det geotermiske område Geysir og Thingvellir. Undervejs frokost på egen hånd
Kl. 16.00   Ankomst til Hotel i Reykjavik. Velkomst, præsentation og ugens program
Kl. 19.00   Aftensmad på egen hånd
Kl. 20.00   Photo Walk i Reykjavik

Tirsdag d. 11. oktober:
Kl. 06.30   Morgenmad
Kl. 07.30   Anden natur fotosession: Snæfellsjökull og Kirkjufell. Undervejs frokost på egen hånd
Kl. 18.30   Aftensmad på egen hånd
Kl. 20.00   Debriefing, feedback og evaluering i plenum.

Onsdag d. 12. oktober:
Kl. 08.00   Morgenmad
KL.09.00   Reportagedag:  Hver kursist teamer op med en lokal, som er genstand for en fotoreportage over flere timer
Kl. 18.30   Aftensmad på egen hånd
Kl. 20.00   Reportagedag fortsat

Torsdag d. 13. oktober:
Kl. 08.00   Morgenmad
Kl. 09.00   Debriefing og feedback af hver deltagers billeder
KL.13.00   Frokost på egen hånd
Kl. 15.30   Evaluering i plenum
Kl. 18.30   Review og kåring
Kl. 20.00   Gallamiddag

Fredag d. 14. oktober: Island – København
Kl. 08.30   Morgenmad
Kl. 11.00   Afgang fra Keflavik lufthavn
Kl. 16.10   Ankomst Kastrup

Vi har særligt fokus på
– Fotografiets fire grundstoffer: Lyset, øjeblikket, formen og historien
– Det personlige formsprog
– Centrale skikkelser i fotografiets historie
– Plenum gennemgang
– Networking
– Inspiration
– Learning by doing
– Den fotografiske metode
– Teambuilding
– Læring, der skaber umiddelbar forandring

Undervisere

Søren Voigt Juhl

er teolog fra Århus Universitet og kunsthistorie fra Poitier i Sydvestfrankrig i 1989 og har studeret musikvidenskab ved Københavns Universitet. Han har været højskolelærer og –forstander på Brandbjerg Højskole, hvor han har undervist i europæisk kulturhistorie, filosofi og fransk. Fotograferer til bøger, hjemmesider og musikalske billedfortællinger. Pt. præst i Køge Kirke. Han har lang erfaring i at arrangere kurser, kultur-, mad- og vinrejser. Bla for DjE og Update til New York, Sydfrankrig og Spanien.

Læs mere HER

Lars Bertelsen

er uddannet fotojournalist fra Danmarks Journalisthøjskole (DMJX) i 1997. Han har siden da arbejdet som fotograf, fotojournalist og underviser. Han har fungeret som censor og ekstern lektor på DMJX i en længere årrække. Lars har været ansat som fotograf på Morgenavisen Jyllands-Posten og Nyhedsmagasinet Ingeniøren, ligesom han har været selvstændig igennem en årrække med både redaktionelle og kommercielle kunder. Lars har rejst med sit kamera i mange lande på opgaver for kunder og i jagten på personlige projekter

Læs mere HER