Involvér dit publikum i din konstruktive journalistik

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Odeons kvarter 11, 5000 Odense C
ME plus:
ME
Dage:
3 dage
Pris:
9.000 kr. + moms | PU-støtte: 4.070 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 1 evalueringer)
Forår 2022

Kursusbeskrivelse:

Lær at involvere dit publikum i din konstruktive journalistik og kommunikation.

Gennem kurset vil du få konkret inspiration til og vejledning i, hvordan du udvikler, gennemfører og forankrer involverende og konstruktive projekter i din hverdag.

Med afsæt i den situation netop du står i, bliver du inspireret og guidet samtidig med, at du bliver undervist ud fra de nyeste metoder og eksempler og skaber et netværk med andre i samme situation som dig.

Kurset tager afsæt i den konstruktive og involverende metode FINT, der har fokus på, hvordan du udvikler og gennemfører dine journalistiske og kommunikative projekter, så fællesskabet bliver inspireret og engageret på en nuanceret måde, der skaber tillid til dig som afsender. 

Du vil lære af nogle af dem, der har erfaringer med at udvikle og gennemføre denne type journalistik. Derudover vil vi gennem kurset lave workshops, hvor du får mulighed for at arbejde med et emne, der er relevant for den hverdag, du skal tilbage til efter kurset.

Gennem oplæg, inspiration, diskussioner og workshops vil du efter kurset stå med en plan for, hvordan du kommer i gang med din historie/serie eller dit projekt, når du kommer hjem. For at sikre, at du lykkes, tilbydes alle kursister en personlig sparring efter kurset med fokus på den enkeltes situation.

Derfor skal du tage kurset:

  • Der er stigende efterspørgsel efter den konstruktive og involverende journalistik over hele landet, på kurset her får du de eftertragtede kompetencer.
  • Du bliver inspireret via en lang række konkrete eksempler på involverende og konstruktiv journalistik, der fungerer lige nu.
  • Du bliver guidet af journalister, der selv har arbejdet med netop denne type journalistik.
  • I løbet af kurset arbejder du med dit konkrete projekt/udfordring og du vil efter kurset have en plan for, hvordan du lykkes med dit projekt.
  • På kurset får du helt konkret hjælp til at rykke dig i den situation, du står i. Din situation definerer om din efterfølgende individuelle sparring skal fokusere på konkret produktudvikling, på udvikling af en større journalistisk serie, på organisationsudfordringer eller på noget helt andet, der er relevant for dig.

Form:

Kurset er bygget som et miks mellem oplæg fra erfarne journalister, indblik i metoder, der virker, diskussioner og sparring på eget projekt. Derudover vil der efter kurset være et digitalt mødested for alle kursisterne som ramme for et fremtidigt netværk. Derudover får alle kursister tilbud om individuel sparring på deres konkrete situation.

Generelt:

Kurset fokuserer på at svare på tre hovedområder:

  • Hvad er involverende og konstruktiv journalistik
  • Hvordan fungerer den involverende og konstruktive journalistik i praksis
  • Hvordan får du succes med den involverende og konstruktive journalistik

Kurset bygger på FINT-modellen, der står for Fællesskab, Inspiration, Nuancer og Tillid.

Gennem kurset vil du lære fra en række eksperter, der fortæller, hvordan de arbejder med denne type journalistik i praksis. Og de vil sparre med kursisterne om deres projekter og give gode råd til, hvordan de bedst lykkes.

Målgruppe: Journalister og kommunikatører, der ønsker at arbejde involverende og konstruktivt. Du behøver ikke at have erfaring med denne type journalistik, men har du arbejdet involverende og konstruktivt før, tager vi afsæt der, hvor du er, og bygger ovenpå.

Kurset kan også gennemføres som et internt arbejdsplads-kursus.

Undervisere

Troels Mylenberg

Troels har mange års erfaring med at trække journalistikken tættere på sit publikum. Som vært på TV2Nyhederne og News og ikke mindst som chefredaktør i Jysk Fynske Medier har han arbejdet målrettet på at gøre journalistikken relevant for det publikum, der skal bruge den.

Kursusleder – Gerd Maria May

Journalist, forfatter, stifter af Room of Solutions. Har mere end 20 års erfaring fra mediebranchen som journalist, vært, redaktør, digital udviklingschef, redaktionel udviklingschef, som underviser på SDU, efteruddannelser og som oplægsholder i ind og udland. 

Gerd Maria May har mere end ti års ledelseserfaring fra store og små medievirksomheder. Hun har både erfaring på strategisk niveau og med personaleledelse. Fokus har dog altid været på forandringsledelse.

Gerd Maria May har derudover en uddannelse i strategi, ledelse og innovation fra INSEAD.

Gerd arbejder i dag i egen virksomhed med at udvikle og udbrede det involverende og konstruktive mindset blandt andet gennem strategiarbejde med medier, som oplægsholder og underviser.

Gerd har skrevet undervisningsbogen om den involverende og konstruktive journalistik: “Fra tårn til torv. – Journalistens rolle i den involverende og konstruktive journalistik”

André Bentsen

Årets ildsjæl 2020, lokaljournalist i København med mange års erfaring med at trække journalistikken tæt på sit publikum. André har blandt andet oprettet en hjælpebank for et lokalområde, har arrangeret et utal af events, der støtter op om lokalområdet og har samtidig arbejdet målrettet med at udvikle journalistikken så den konstant bliver relevant for sit publikum.

Sara Alfort

Bestyrer af Zetlands Virtuelle Forsamlingshus

Bio: Sara Alfort har været freelance featurejournalist i en årrække. I tre år var hun bosat i USA, hvorfra hun skrev om det amerikanske samfund for især Weekendavisen, Politiken og Jyllandsposten. Hun har skrevet singlerne ”De Gode Mæslinger” og ”Pigen med de tre mødre”, er oprindelig uddannet magister i litteraturhistorie fra Aarhus Universitet og Sorbonne, og har gået en snoet vej mellem en politisk pressetjeneste på Borgen, en dokumentarfilm om Milosevich, redaktionen på Go’Morgen Danmark og Danmarks Radio, men grundlæggende har hun en forkærlighed for tunge rapporter, det, der er lidt underligt, og det, hun ikke helt forstår.

Stofområde: Sara Alfort er optaget af skolen som den kampplads, hvor de vigtigste slag om, hvad vi skal leve af og for, udkæmpes. Hun ved, at det private er politisk, og forklarer, hvem vi er – og kan blive – ved at nærstudere vores forhold til børn, skole og opvask. Blandt andet.

Mere om dette kursus