Husk gummistøvler – vandet kommer

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Aarhus C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.500 kr. + moms | PU-støtte: 1.350 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 60 evalueringer)
Efterår 2022

Flere skybrud, stigende grundvand og højere vandstand i havne, fjorde og åer. Byer og kommuner er presset fra alle sider med mere vand, og det haster med både klimahandlingsplaner og penge til at forebygge oversvømmelser og vand i kælderen.

På kurset får du et overblik og et indblik i de udfordringer, der venter i de kommende år. Formålet er at give dig viden og inspiration til din journalistik om klimatilpasning i dit lokalområde – er der hjælp på vej fra Christiansborg og er det fundet geniale løsninger i nogle kommuner?

Du møder på kurset bl.a. Aarhus Vand, Herning Vand og brancheforeningen DANVA.

Klimaforandringerne har for alvor udfordret kommunernes økonomi og evne til hurtigt at finde løsninger – især i byerne. Hvad gør virksomheder og boligejere med vandet, mens de venter på kommunale løsninger – og kommer de overhovedet?

Bruger kommunerne pengene rigtigt, og kan det hele ikke være spildt om få år, hvis vandpresset bliver endnu større?På kurset får du et overblik og et indblik i de udfordringer, der venter i de kommende år.

Formålet er at give dig viden og inspiration til din journalistik om klimatilpasning i dit lokalområde – er der hjælp på vej fra Christiansborg og er det fundet geniale løsninger i nogle kommuner? Vi hører om de konkrete udfordinger i Aarhus Kommune, der er ramt af vand fra alle fronter.

Vi forsøger at give svaret og klæde dig på til at komme et spadestik dybere i din lokale journalistik om klimaforandringer og -tilpasning.

Du får fx en indføring i de komplicerede økonomiske aftaler, der styrer investeringerne i klimatilpasning.

Kursusleder er journalist Claus Leick, der har ti års erfaring med at udvikle og afholde kurser for journalister og kommunale embedsmænd. Er medlem af Skanderborg byråd og er her udvalgsformand.

Mere om dette kursus