Hold kæft, observér og spørg senere

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Saksild Strand, 8300 Odder
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
4.000 kr. + moms | PU-støtte: 1.350 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 189 evalueringer)
Forår 2023

Får du ikke altid det rigtige på blokken? Savner du nogle gange lidt spræl og dybde? Har du lyst til at udvide interviewpaletten og blive en endnu bedre interviewer?

Dette kursus tuner ind på, hvordan du interviewer, så der kommer fortællende journalistik ud af det. Så du kan skrive i scener og inddrage tanker og følelser. Og så du kan arbejde med vendepunkter, milepæle, menneskers drivkraft og tænke i struktur fra start. Og så du kan male sigende detaljer eller dialog, der rækker langt ud over den konkrete handling.

Fokus er på dig og din arbejdsproces. Langs havet og henover mit køkkenbord på Saksild Strand  leger vi med interview-mål og -runder. Vi spørger ind til scene, tanke, følelse og handling. Og vi snakker om at bruge observation som metode og holde kæft, observere og spørge senere.

Bliv en endnu bedre interviewer. Brug din intuition. Lyt mere. Spørg bedre.

Du får:
• interviewteknikker og fif til fortællende journalistik
• kendskab til at arbejde med interviewmål og -runder
• Træning i at interviewe til fortælling
• Fornemmelse for at bruge observation som metode
Form:
Workshoppen har processen i centrum i en vekselvirkning mellem korte oplæg, øvelser og refleksion med udgangspunkt i hver enkelt deltagers behov og arbejdsproces. Rammen for kurset både ude og inde giver, sammen med vigtige spilleregler, din kreativitet optimale betingelser. Du arbejder med dit eget materiale,  og der er tid til individuel sparring.

‘Hold kæft, observér og spørg senere’ er andet modul i en pakke bestående af 5 x 1 dag på Saksild Strand. Kurset kan købes alene eller med et eller flere af de andre.

Praktisk

Kurset er med fuld forplejning.

Forud

Du vil blive bedt om at sende artikler eller andet materiale forud for kurset, som du kan arbejde videre med på dagen. Undervisningen i vid udstrækning tage udgangspunkt i dine og de andre deltageres egne eksempler. Desuden bliver du bedt om at læse nogle tekster samt lave en kort præsentation af dig selv og dine forventninger til kurset. Du modtager en mail et par uger forud for kurset.

Bindende tilmeldning: Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du har en plads på kurset. Dog kan du/din arbejdsplads få en anden til at overtage din plads, hvis du kommer i en situation, hvor du bliver nødt til at melde afbud. Hvis der skal krediteres og faktureres på ny koster det 1000 kroner i administration.

Hvis du har tilmeldt dig privat – det vil sige, at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Læs mere om AndersensBureau på https://www.andersens.dk   eller https://mediernesefteruddannelse.dk/udbydere/andersens-bureau/ 

Undervisere

Tina Andersen

(Skrive)coach, fortællenørd og frihedspioner. Idémager, eventyrer og indehaver af AndersensBureau –  fordi fortællingen tæller.

Tina er ophavskvinde til ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, hvor hun samler alt, hvad hun ved om journalistik, fortællingens kraft og kreativitet koblet med en indre visdom om, at verden har brug for, at journalistikken bevæger sig i en ny retning. Set i bakspejlet har hun brugt de sidste 30 år på at blive klar og kvalificeret til at stille sig op på ølkassen med tragten for munden for at gå forrest for fremtidens hjertejournalistik.

Hun er uddannet journalist & cand.public med speciale i narrativ journalistik & storytelling og kobler sin ekspertise i (journalistiske) fortællinger og kreative flows med sine intuitive kompetencer og evne til at skabe tillidsfuldt nærvær i nuet. Og så trækker hun på +20 års erfaring som underviser og skrivecoach i mediebranchen.

Engang journalist på Det Fri Aktuelt og siden fagmedarbejder på DMJX med fortællende journalistik og kreativ skrivning som ekspertområde, men først og fremmest soloselvstændig, der brænder for fremtidens journalistik og et bæredygtigt arbejdsliv med max frihed.

Også her har hun gået vejen selv og flere gange taget sin hjertebusiness til next level . Grundværdierne er de samme, men den personlige udvikling og faglige forvandling er stor. Vilde transformationer. I dag har hun fintunet sin egen unikke hylde som formidler og lever, så hun aldrig brænder ud.

Tina holder skriveretreats, walkabouts, kurser i sit køkken og to længere efteruddannelsesforløb ‘Find din unikke hylde som formidler’ og ‘Fortæl Journalistik fra Hjertet’, der strækker sig over henholdsvis tre og otte måneder.