Helt tæt på USA’s præsidentvalg 2020

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Concord, New Hampshire 03301, USA
Dage:
9 dage
Pris:
34.000 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 398 evalueringer)
Efterår 2019
Speech to supporters after conceding to Bernie Sanders, Hooksett New Hampshire, USA

Går USA fortsat solo på bekostninger af FN, EU og NATO? Eller vender verdens største militære magt tilbage til sin historiske rolle som leder af den frie verden? Når amerikanerne vælger præsident næste gang, stemmer de også om Vestens fremtid. På dette kursus bliver du klædt på til at dække det amerikanske opbrud, så du kan bringe de helt store spørgsmål ned på jorden og gøre dem relevante for læsere, lyttere og seere.

Det amerikanske præsidentvalg begynder med primærvalget i New Hampshire i februar 2020. Her får vi en unik mulighed for at møde den store gruppe demokratiske politikere, der håber at blive partiets kandidat ved valget senere på året.

Vi kører rundt til en lang række intime town hall-meetings og ser, hvordan kandidaterne fører valgkamp. Vi får rig lejlighed til at tale med politisk interesserede amerikanere om, hvordan de ser på USA’s præsident og landets rolle i verden.

Primærvalget i New Hampshire har ry for at give en særlig mulighed for at komme tæt på kandidaterne – og se deres møde med almindelige borgere. Det er her kandidaterne første gang for alvor møder den almindelige amerikaner i valgkampen, så det er herfra der kan trækkes en række linjer til hele valgkampen, som formentlig bliver den mest spændende i mange år.

To erfarne USA-kendere som kursusledere

Med en af Danmarks mest erfarne politiske journalister og største USA-kendere, Jakob Nielsen, som en af de to guides, får deltagerne en dyb forståelse af amerikansk politik og valgets dynamik. Vi undersøger demokraternes strategi i forsøget på at vinde Det Hvide Hus tilbage: Vil partiet rykke til venstre, opstille en kendis eller forsøge endnu en gang med en af veteranerne?

Og med den anden guide, amerikanske Susanne Reber, der er tidligere chef for Reveal og har været redaktionel leder for en række andre undersøgende redaktioner i USA, får deltagerne åbnet dørene til de vigtigste steder, der kan give svar på de centrale spørgsmål i den amerikanske valgkamp.

Svarene kan få afgørende betydning for Danmark og dansk politik.

New Hampshire er hjertet af det amerikanske valg

Vi tager dig med helt ind i hjertet af det amerikanske valg. Delstatens vælgere ser det som deres pligt at udfordre og udspørge kandidaterne på de åbne vælgermøder. Samtidig flokkes mediefolk, spindoktorer og eksperter til New Hampshire for at blive klogere. Vi møder dem alle sammen.

Lige nu ser det ikke ud til, at Donald Trump får en modkandidat, men sker det, vil dette naturligt også inddrages i kurset.

Vi lægger ud i december 2019 hos Altinget i København med en kursusdag, som både kommer til at handle om amerikansk valgteknik og om de varmeste navne i præsidentvalgkampen 2020. Dagen bliver en blanding af oplæg og konkret forberedelse til vores rejse til primærvalget i New Hampshire på den amerikanske østkyst. Her møder du også et par USA-eksperter, der sjældent optræder i medierne, men som kender landet indefra.

Hovedparten af kurset foregår i februar 2020. Vi flyver til Boston og kører nogle få timer til Concord i New Hampshire. Du skal være indstillet på at være på farten hver dag.

Det får du med hjem:

  • Indgående kendskab til det amerikanske valg, som bliver en af de største historier i 2020
  • Dyb forståelse af det skifte, der er sket i USA, og som Trump er symbol på
  • Indblik i partiernes nyeste metoder og strategier – som ofte også dukker op i følgende danske valg
  • Forståelse af, hvilken rolle, sociale medier vil spille i valgkampen 2020
  • Kilder til brug i dækningen af USA og amerikansk politik

OBS: For at få maksimal fleksibilitet og komme rundt til så mange valgmøder som muligt, kører vi i lejede biler. Det betyder, at nogle af kursisterne skal være chauffører. De lejede biler er inkluderet i kursusgebyret.

Otte dages intenst program

Kurset varer ni intensive dage. Der er et indledende møde i København  11. december. Vi rejser til Boston med Icelandair torsdag den 6. februar 2020 klokken 12.55 med ankomst 17.35, hvor vi lejer biler, møder Susanne Reber og kører til Concord i New Hampshire. Her bor vi på Best Western Concord Inn & Suites, 97 Hall Street, Concord, New Hampshire 03301. Morgenmad er inklusiv på hotellet.

Valget afholdes tirsdag den 11. februar. Den 12. februar klokken 20.30 flyver vi hjem fra Boston og lander i København klokken 11.55 den 13. februar.

Prisen omfatter: Kursusplanlægning, flytransport mellem København og USA, transport i USA, hotel i Concord, undervisningsmaterialer og enkelte måltider i løbet af kurset. Som hovedregel er kursistens forplejning for egen regning. Prisen tillægges ikke moms.

Der er ingen krav til forkundskaber. Du skal blot være nysgerrig. Alle programpunkter undervejs foregår på engelsk.

Kurset lægger ikke op til, at du skal bedrive egentlig journalistik, men overvejer du dette, er det vigtigt, at du selv sørger for et visum – og husk at gøre det i god tid. Ellers er ESTA fuldt dækkende.

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Foto: Ted Eytan, Flickr, 9. februar 2016 i Hooksett New Hampshire, USA

 

Undervisere

Jakob Nielsen

Jakob Nielsen er ansvarshavende chefredaktør for Altinget. Han er uddannet journalist 1994-98 og har siden arbejdet journalistisk med dansk, europæisk og amerikansk politik. Han var politisk redaktør for Politiken 2003-06 og har været avisens korrespondent i både Bruxelles og Washington. Han har endvidere været avisens indlands- og forsideredaktør. Han har også udgivet en guide til EU samt biografierne ‘Helle For Magten’ og ‘Outze i Krig’.

Susanne Reber

Susanne Reber er global konsulent inden for undersøgende journalistik, network reporting og innovativ multimediefortælling. Hun er medstifter af Reveal, et amerikansk undersøgende radioshow og podcast, som produceres af det californiske Center for Investigative Reporting og PRX.
Førhen har hun ledet den første undersøgende redaktion på NPR og inden da tilbragte hun 23 år på Canadian Broadcasting Corporation med forskellige redaktionelle lederroller.
Hun selv og hendes programmer har vundet en lang række nationale og internationale priser, herunder flere Peabody Awards, en Polk Award, en Robert F. Kennedy Award.
Hun har undervist i radiojournalistik i flere internationale sammenhænge.