Få fat i guldkilden

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1112, København K
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
6.990 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 444 evalueringer)
Forår 2021
Mette Mayli Albæk, Louise Dalsgaard, DR, Kursus, kildekursus,

Hvordan får du fat i de afgørende kilder, som alle andre medier går efter? Hvordan får du systematisk udbygget dit kildenetværk? Hvilke platforme skal du bruge for at beskytte en kilde? Og hvordan arbejder man på at udvikle en guldkilde?

Mette Mayli Albæk og Louise Dalsgaard vil på dette kursus give dig konkrete redskaber til at få bedre og flere kilder.

Du er journalist og sidder enten med dag-til-dag stof eller længerevarende projekter og har brug for hands on-erfaringer med at arbejde målrettet med kildehåndtering.

På kurset tager vi udgangspunkt i konkrete journalistiske produktioner og fortæller, hvad der virkede eller ikke virkede for at få kilder i tale. Gennem øvelser og oplæg bliver du inspireret til selv at udbygge og udvikle dit kildenetværk, som både på kort og lang sigt vil give dig flere og bedre historier.

Som noget helt særligt er der oplæg og øvelser med en tidligere kildefører i politiet, som tager dig med bag de psykologiske faktorer, der spiller ind, når man møder en potentiel ny kilde.

Kurset er med stor succes også afholdt i Norge for Institut for Journalistikk.

Kursets opbygning:

Dag 1:
Med udgangspunkt i DR`s succesfulde satsning “Dronekrigeren”, TV-dokumentaren “De Skjulte Overgreb” samt bogen “Terroristen fra Nørrebro” går vi i dybden med udvikling af forskellige typer kilder.

Vi ser eksempler på, hvordan man får kilder i en efterretningstjeneste, i et kriminelt miljø og blandt helt almindelige forældre fra en børnehave ramt af pædofili.

Om eftermiddagen får vi besøg af en tidligere kildefører i politiet. For i politiarbejdet er der i høj grad hjælp at hente for journalister. Kildeførere arbejder målrettet med analyser af potentielle kilder og går altid systematisk til værks for at få maksimalt udbytte.

Kursisterne bliver sendt på sjove og udfordrende øvelser. Øvelserne giver dig en helt ny forståelse for, hvad der spiller ind, når du står over for kilder.

Dag 2:
På andendagen får vi besøg af DR’s undersøgende korrespondent Line Gertsen. Hun er ekspert i at få kilder i tale, om det så er faren til det afdøde barn eller fælleskilden, som alle medier prøver at få til at stille op.

Vi kommer også med konkrete tips og ideer til, hvordan du kontakter forskellige kilder, for ingen er ens, og nogle kilder skal have en sms, andre en opringning uden for kontortid.

Desuden spiller kildebeskyttelse i dag en særlig rolle, og her bliver kursisterne introduceret til forskellige platforme for kontakt med kilder – alt ud fra konkrete eksempler.

Der er også tid til at arbejde med kursisternes egne ønsker og ideer til at udvide deres personlige kildenetværk.

På kurset lærer du:

  • Hvordan kontakter du en kilde
  • Hvordan udvider du dit kildenetværk
  • Hvordan udvikler du en kilde
  • Hvordan arbejder du systematisk med at få gode kilder

(Prisen omfatter undervisning, undervisningsmaterialer og morgenmad, frokost, kaffe, te og vand i løbet af kurset. Prisen er ex. moms.)

Er din arbejdsplads ikke medlem af PU, kan du tilmelde dig ved at sende os en mail.

TILMELDING ER BINDENDE

Din tilmelding er bindende, når du har modtaget besked om, at du er optaget, men selvfølgelig kan du komme i en situation, hvor du må melde fra. Hvis det sker mere end fire uger før kursets start, koster det en administrationsafgift på kr. 1000. Ved afbud mindre end fire uger før forløbets start opkræver vi – uanset grunden – den fulde pris.

Hvis du har tilmeldt dig privat – dvs. at du selv og ikke din arbejdsplads skal betale – har du dog 14 dages fortrydelsesret, jf. Forbrugeraftaleloven. Herefter er din tilmelding bindende.

Foto: Morten Germund

Undervisere

Louise Dalsgaard

Louise Dalsgaard, f.1988, retsreporter DR.
Har i flere år arbejdet med kilder i politiet og i det kriminelle miljø. Bruger målrettet de forskellige typer kilder i samme historie og har fokus på at udvikle enhver ny kilde til en potentiel guldkilde. Medforfatter til bogen “Terroristen fra Nørrebro”.

Mette Mayli Albæk

Mette Mayli Albæk, f.1988, Retsanalytiker i DR:
Tidl. Christiansborg-journalist på DR, tidligere journalist på Jyllands-Posten, har siden 2015 arbejdet med rets- og krimijournalistik og beskæftiget sig indgående med kilder i politiet og efterretningstjenesterne. Står bag dokumentaren “De skjulte overgreb” samt “Dronekrigeren”. Medforfatter til bogen “Terroristen fra Nørrebro”.

Mere om dette kursus