Great Storytelling Every Day

Startdato:
Udbyder:
Dage:
9 dage
Pris:
33.900 kr. | PU-støtte: 10.000 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 543 evalueringer)
Efterår 2016

Bedre nyhedsjournalistik med fortællende metoder
Den gode fortælling har typisk været henvist til særlige anledninger, hvor læseren forventes at have ekstra god tid og lyst til at læse. Imens forbliver nyhederne flade, triste og småkedelige.

De bedste tricks fra den fortællende journalistik har stadig ikke fundet vej til nyhedsjournalistikken. Måske er det en af årsagerne til, at nyhedsmedierne oplever faldende interesse og engagement?  

Det handler om både research og skriveteknik
Lær at anvende elementer fra den fortællende journalistik til at gøre personbeskrivelser levende og styrke og sætte struktur på hverdagshistorier, der ellers ville have været flade og livløse. Det hele begynder med den gode idé, der suppleres med målrettet research – og så anvendelse af de rigtige skriveteknikker.

På kurset lærer du at:

  • forstå og bruge begreber, som setting, character, plot, conflict og resolution
  • få læseren engageret i historien hurtigt ved at anvende mange detaljer
  • anvende dialoger til at udvikle personligheder i historien
  • indramme og organisere en historie for at fremhæve tema og betydning

Hvem bør deltage i kurset?
Afsættet er den skrevne journalistik, men kurset henvender sig også til journalister med fokus på lyd og billeder. Du skal være i stand til at føre en almindelig samtale på engelsk.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningsformen vil være en vekselvirkning mellem inspirerende oplæg fra Poynter´s kapaciteter og diskussioner og øvelser. Desuden vil underviserne også give individuel sparring og feedback. 

Du skal være i stand til at føre en almindelig samtale på engelsk. Kursets opgaver vil kunne være både på dansk og engelsk.

Poynter-kursus
Kurset udbydes i samarbejde mellem Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og The Poynter Institute, som er en af verdens førende forsknings- og undervisnings-institutioner inden for journalistik og medier.

Poynter's absolut bedste undervisere inden for Narrative Writing, Tom French, Jacqui Banaszynski og Butch Ward, vil hjælpe dig med at overføre centrale metoder fra den fortællende journalistik til dit daglige nyhedsarbejde.

Kurset bliver afholdt på The Poynter Institute i Florida. 

Læs mere om The Poynter Institute

Prisen omfatter
Transport tur/retur fra Danmark og overnatning på hotel med morgenmad. 

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole arrangerer overnatning. Indkvartering sker som hovedregel på enkeltværelser.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Er du ikke berettiget til støtte fra Pressens Uddannelsesfond?

Tilmeld kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside

Undervisere

Butch Ward

Tidligere Managing Editor på The Philadelphia Enquirer og The Baltimore News-American og nuværende underviser på Poynter´s leadership- og skrive-forløb. Har især sin styrke som coach og sparringspartner på skriveprojekter.

Tom French

Mangeårig journalist på The St. Petersburg Times, Pulitzer Prize-vinder for serien ”Angels and Demons”, anerkendt underviser og oplægsholder om fortællende journalistik.

Jacqui Banaszynski

Award winning reporter, editor, teacher and writing coach. Her specialty is in-depth human interest journalism, both short and long form. But she has worked with writers from all fields. In addition to her faculty positions at the Missouri School of Journalism and the Poynter Institute, she holds workshops for professional writers, editors and teachers around the world.

Mere om dette kursus