Graverens værktøjskasse

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1264 København
ME plus:
ME
Dage:
2 dage
Pris:
5.800 kr. + moms | PU-støtte: 1.800 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 13 evalueringer)
Forår 2019
Graverkursus på Dagbladet Information

Den undersøgende journalistik er kernen i en fri presse, der er med til at kontrollere magthaverne, give stemme til dem, der normalt ikke kommer til orde, og fastholde fokus på områder, der ellers ikke er i offentlighedens søgelys. Men hvordan kommer man i gang med at grave, hvilke værktøjer er til rådighed, og hvor skal det første spadestik sættes ind?

På kurset ’Graverens hemmelige værktøjskasse’ møder kursisterne nogle af Danmarks bedste gravere og får et unikt indblik i arbejdsprocessen omkring undersøgende satsninger, der kan ryste administrationer og gøre folkevalgte arbejdsløse – og de får mulighed for at prøve kræfter med konkrete værktøjer, der gør graverarbejdet lettere. Kurset henvender sig til journalister på alle medier, der ønsker at opgradere deres kompetencer inden for underøgende og afslørende journalistik.

Over to dage gennemgår vi de vigtigste redskaber i graverens hemmelige værktøjskasse, herunder:

  • Idéudvikling
  • Proces og planlægning
  • Informationssøgning og databasehåndtering
  • Kildepleje
  • Fact-checking
  • Fortælleteknikker

Kursets undervisere kommer fra Informations stærke graverhold bestående af blandt andre indlandsredaktør og Cavlingvinder Anton Geist, Sebastian Gjerding og Lasse Skou Andersen. De deler af deres viden fra banebrydende historier som fx statsløsesagen, der kostede Birte Rønn Hornbech sin ministertaburet, serien Overvågning: Made in Denmark om dansk eksport af overvågningsteknologi til diktaturstater og afsløringen af nordkoreanske tvangsarbejderes involvering i byggeriet af et dansk krigsskib.

Kurset foregår hos Dagbladet Information i København K den 14. og 15. marts 2019.

Tilbud: Hvis du tager en kollega med på efteruddannelsen, kan du -eller din arbejdsplads få 20 % rabat på din kollegas billet.