Grav dybt i din kommune

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Aarhus C
ME plus:
ME
Dage:
1 dage
Pris:
3.400 kr. + moms | PU-støtte: 1.300 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 44 evalueringer)
Forår 2021

Få værktøjer og tips til at grave dybt i din kommune, den lokale havn eller forsyningsselskabet. Hvilke tal skal du holde øje med, hvem skal du snakke med og hvor starter du, hvis du gerne vil undersøge, om alt går rigtigt for sig?

Du får en indføring i kommunernes økonomi og styring, så du bliver i stand til at stille de rigtige spørgsmål og være kritisk. Hvad er op og ned i de mange tal og statistikker, og hvilken betydning har de reelt for, om det er gået godt eller skidt i en kommune. Vi får en “guidet tour” af en kommunal økonomichef. Vi får også besøg af Morten Svith fra Århus Stifttidende, der fik skovlen under Aarhus Kommune.

Vi kommer også forbi regler og grænser for, hvornår politikere og embedsmænd kan få betalt en rejse, en middag eller et mobilabonnement, og om hvilke beføjelser en borgmester har ift. sine embedsmænd.

Endelig sætter vi kritisk fokus på, hvordan kommunerne skruer økonomi og jura sammen i deres satsninger på sport, musik og kultur. Hvilke regler gælder og er nogle kommuner blevet for kreative? Og hvilke konsekvenser kan det få for servicen til borgerne, hvis en kultur- eller sportssatsning går galt?

Kursusleder er journalist Claus Leick, der udvikler og afholder kurser for journalister og kommunale embedsmænd. Han er medlem af økonomiudvalget og udvalgsformand i Skanderborg Kommune.

Mere om dette kursus