Frankfurt – EU’s oversete magtcentrum

Startdato:
Udbyder:
Sted:
60329 Frankfurt am Main,
Dage:
2 dage
Pris:
7.900 kr. + moms | PU-støtte: 2.600 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 26 evalueringer)
Forår 2019
Byggeplads Europa

I europæisk politik er Frankfurt et overset magtcentrum. Men det er her i det gamle vesttyske bank- og messeby, at den Europæiske Centralbank (ECB) sætter pulsen for Europas økonomi. Ikke alene euro-zonens rentepolitik, men også Danmarks.

Vendepunktet for EUs økonomiske krise kom i 2012. Ikke fordi folkevalgte statsledere traf en modig beslutning, men fordi ECB-chefen Mario Draghi trak en ’Big Bazooka’ frem. Det skete med ordene om at banken var ”klar til at gøre hvad det skulle være for at redde euroen”. Dét løfte og senere obligationsopkøb på over 19 milliarder milliarder kroner gjorde hele forskellen.

Nu melder spørgsmålene sig: Skal en udpeget centralbankchef også fremover have en sådan grad af magt over Europas økonomi? Hvordan kunne det gøres anderledes? Skal den demokratiske kontrol med banken styrkes?

På kurset møder vi Centralbankens topembedsmænd, analytikere, ECB-journalister og kapaciteter fra Frankfurt School of Management, der giver svar på hvor EU’s bankunion er på vej, hvad der stadig mangler i konstruktionen, og hvor godt rustet EU nu er til at undgå ny bankkriser.

Vi vil også forsøge at indkredse hvilke fordele og ulemper Danmarks særlige position kan give i en tid, hvor Euro-zonen forventes at vokse både i antal af medlemslande og med hensyn til dens indflydelse på udformingen af EUs økonomiske politik.

I løbet af to tætte dage tager kurset dig rundt i Frankfurt, hvor vi besøger ECBs bygninger og følger mødet i bankens styrelsesråd, der undtagelsesvis har deltagelse af den danske nationalbankdirektør Lars Rohde.

Prisen omfatter flyrejse til Frankfurt, en overnatning i enkeltværelse på moderne hotel, lokal transport, frokoster og aftenmåltid. Faktura pålægges belgisk moms på 21%, der kan refunderes.

Jacob Langvad, der normalt står for EU-kurser i Bruxelles med ry for solid kvalitet og markante indlægsholdere, laver her et Frankfurt-kursus for første gang. Der gives derfor en ‘early bird’ introduktions rabat på 10 % af kursusprisen til alle, der tilmelder sig de første to uger efter 12 november, hvor tilmelding åbner.

Afbestillingsvilkår: Melder du afbud tidligere end 30 dage før kursets startdato opkræves kun en administrationsafgift på 2000 kr. Ved afbud senere end 30 dage før kursusstart opkræves – uanset grunden – den fulde kursusafgift.

Mere om dette kursus