Frankfurt: EU’s magtfulde centralbank efter rentehoppet

Startdato:
Udbyder:
Sted:
Poststraße 8, Frankfurt
Dage:
3 dage
Pris:
8.400 kr. + moms | PU-støtte: 4.050 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 45 evalueringer)
Forår 2023

Konfronteret med en rekordhøj inflation skiftede den Europæiske Centralbank (ECB) kurs i sommeren 2022. Renten er siden blevet hævet i flere omgange. Det kom efter næsten et årti med et storstilet opkøbsprogram af statsobligationer, og flere år med negative renter. Mange kritikere mener ECB har påtaget sig en alt for stor politisk rolle. For rentehoppet fra Frankfurt kom for sent, og forsinkelsen skyldes mest hensynet til de mest forgældede euro-lande i Sydeuropa.

Men var det pragmatiske eller uholdbare overvejelser, der gjorde, at det tog så længe før renten blev hævet? Hvad bliver de langsigtede implikationer for dansk og europæisk økonomi?

Alt efter størrelsen af deres offentlige gæld har de Nord- og Sydeuropæiske lande meget forskellige udfordringer i det nye rente-landskab. Spørgsmålet er om euroen på sigt kan holde til at skulle skræve over de store forskelle mellem euro-landenes økonomier, der kun er vokset efter Covid-krisen og med energikrisen efter Ukraine-krigen. Under det hele ligger også spørgsmålet om ECB kan blive ved med at opfinde kreative løsninger, der beskytter de svage euro-lande, uden at fjerne sig for langt fra sit ret smalle mandat om at sikre prisstabiltet.

Italieneren Mario Draghi huskes især for sin såkaldte big bazooka-strategi, der reddede euroen i 2012. Han lovede, at centralbanken var klar til at gøre Whatever it takes. Hvor vil Draghis franske efterfølger i centralbankens chefstol, Christine Lagarde, føre euro-zonen hen i kampen mod inflationen?

Kursets indhold:

I løbet af et to og en halv dags besøg i Frankfurt får vi en dybere forståelse af centralbankens vigtige rolle, hvordan den arbejder og beslutter – og dens store dilemmaer og udfordringer lige nu. Der sker gennem møder og debat med ECB-topembedsmænd, økonomer, analytikere, ECB-watchers, finansjournalister og kapaciteter fra Frankfurt School of finance and management.

 

Tidligere kursister siger om Frankfurt-kurset:

”Fedt kursus, der giver en rigtig god indsigt i ECBs enorme betydning og gode kilder i ECB-systemet.”

-Jakob Ussing, DRs erhvervskorrespondent og medvært på radiomagasinet ’Følg Pengene’

“Godt kursus med højt fagligt indhold.”

-Frederik M. Juel, økonomisk journalist Berlingske Business

 

Afbestillingsvilkår:

Ved afbestilling tidligere end en måned før kursusstart tages et gebyr på 2000 dkr. Ved afbestilling senere end det tilbagebetales kursusprisen ikke. uanset årsag.

Hvis det senere end en måned før kursusstart viser sig, at kurset må aflyses på grund af ekstraordinære omstændigheder, der er uafhængige af kursusarrangøren, vil kursisten blive tilbagebetalt kursusafgiften, men der opkræves et gebyr på 2000 dkr til udgiftsdækning.

Kursus-prisen omfatter to dages hotel, al organisation, lokal transport og forplejning i Frankfurt, ikke flytransport.

 

Mere om dette kursus