Fra Stills til Video

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
Dage:
5 dage
Pris:
7.200 kr. | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)

KAMERATEKNIKKEN

Det digitale kamera har sine helt egne tekniske udfordringer. Én er at filme helt uden autoknap og stadig kunne focusere. En anden at optage lyden separat.
Disse arbejdsgange og andre Pro’s og Con’s ved kameraet gennemgår vi, og giver smarte løsninger på. På kurset lærer du at bruge objektiver med og uden billedstabilisator og du lærer at skelne mellem hvornår du skal foretrække det ene frem for det andet. Vi ser på, hvordan dit udstyr sættes op, så det passer dig og dit formål bedst og hvilket ekstra gear, som kan lette dit arbejde.

FORBEREDELSEN OG OPTAGELSERNE

Det største skridt at tage for still-fotografen ikke er teknisk, men at optage i tidens dimension: At fortælle en fremadskridende historie gennem en udvalgt serie af indstillinger. Defor ser vi på hvordan et storyboard kan understøtte visualisringen, Forarbejde giver en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at operere med dækningsstrategier: Optagelse af nærbilleder, halvtotaler og totaler fra flere vinkler. Etableringsskud og cutaways og alt det, som efterfølgende gør det lettere at klippe. Derudover vil vi selvfølgelig gennemgå de vigtigste temaer inden for video og filmproduktion.

KLIPNINGEN

Du vil få introduktion til et redigeringsprogram. Her lærer du om formater og deres brug lige fra du lægger optagelser på computeren over klipningen til de grundlæggende eksportformater og codec for den endelige film. Hvis du vil stikke dybere i klipning anbefaler vi kurserne Final Cut Pro X : Grundlæggende elle Adobe Premiere Pro : Grundlæggende. Du vil forlade kurset med en helt ny og brugbar viden til at forløse dit kameras potentiale som redskab til visuelt stærke film. Du medbringer dit eget DSLR kamera til kurset.