Fra Foto til Webfilm

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kgs. Lyngby
ME plus:
ME
Dage:
5 dage
Pris:
8.500 kr. | PU-støtte: 3.900 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 179 evalueringer)
Efterår 2016

Hvis du har et DSLR kamera, har du samtidig et redskab til at optage video i HD. Stillfotografens forståelse for ISO, blænde og lukketid – i kombination med dybdeskarphed og lys – er et fortrin for at kunne producere videofilm. Mange fotografer har derfor allerede udvidet deres produktsortiment til at producere video med DSLR kamera.

Men det at filme en historie over tid åbner et helt nyt, fascinerende og udfordrende felt, som også er radikalt forskelligt fra fotografiets. Her er Fra Foto til Webfilm en nøgle til at åbne de levende billeders verden. Ved både at arbejde med videoteknik, preproduktion, optagelse af scener og klipning af en kort film, bevæger vi os gennem fotografens relevante dele af videoproduktion.

KAMERATEKNIKKEN

Det digitale kamera har sine helt egne tekniske udfordringer. Én er at filme helt uden autoknap og stadig kunne focusere, en anden er at optage lyden separat.

Disse arbejdsgange og andre Pro’s og Con’s ved kameraet gennemgår vi, og giver smarte løsninger på. På kurset lærer du at bruge objektiver med og uden billedstabilisator og du lærer at skelne mellem hvornår du skal foretrække det ene frem for det andet. Vi ser på, hvordan dit udstyr sættes op, så det passer dig og dit formål bedst og hvilket ekstra gear, som kan lette dit arbejde.

FORBEREDELSEN OG OPTAGELSERNE

Det største skridt at tage for still-fotografen er ikke teknisk, men at optage i tidens dimension: At fortælle en fremadskridende historie gennem en udvalgt serie af indstillinger. Derfor ser vi på hvordan et storyboard kan understøtte visualiseringen. Forarbejde giver en forståelse for, hvorfor det er vigtigt at operere med dækningsstrategier: Optagelse af nærbilleder, halvtotaler og totaler fra flere vinkler. Etableringsskud og cutaways og alt det, som efterfølgende gør det lettere at klippe. Derudover vil vi selvfølgelig gennemgå de vigtigste temaer inden for video og filmproduktion.

KLIPNINGEN

På kurset vil du få en introduktion til et klipning. Her lærer du lidt om formater fra importopsætninger til eksportcodec for den endelige film.

Forplejning i det danske filmstudies kantine er inkluderet i prisen.

Undervisere

Ketil Teisen

Fotograf, klipper & tilrettelægger

Ketil Teisen har produceret tv for DR, TV 2, TV 2 Zulu og DK4 de seneste 20 år. Han har specialiseret sig i ‘en mand, et kamera’-produktioner og har tilrettelagt, filmet og redigeret adskillige reportager i både ind- og udland. Ketil har også været tv-vært igennem mange år heriblandt for DRs Naturpatruljen og Martin & Ketil – verden for begyndere. Siden 2013 har Ketil arbejdet med Panasonics DSLMkameraer (spejlløse) og er i dag ambassadør for Panasonic Scandinavia og Focus Nordic, hvor han tester kameraer, objektiver og udstyr. 

 
 

 

Mere om dette kursus