Fra flow til streaming

Startdato:
Udbyder:
Sted:
1171 Kbh.
Dage:
1 dage
Pris:
4.100 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 6 evalueringer)
Efterår 2022

På dette kursus suger vi erfaringerne fra nogle af de folk, som er længst fremme med streaming. Vi ser både på en mulig erstatning for den gamle berettermodel samt ting som anslag, cliffhangers og marketing. For selvom flow-tv ikke er dødt endnu, så er der ingen tvivl om, at streaming er fremtiden. 

Med indtoget af streaming – er vi nød til at ændre på vores dramaturgiske modeller, for når seerne streamer, går de fra at være passive flow-seere til selv at vælge, hvad de vil se, og det har nogle konsekvenser. Med streaming kommer ansvaret for at spilde tiden på ligegyldigt indhold over på seerne selv, og det påvirker deres valg, og dermed også hvordan tv-programmerne skal skrues sammen. Oven i det – er det vigtigere end nogen sinde før at blive lagt mærke til. Der er et så stort udvalg, at en serie let drukner. Det betyder at ting som indhold til Instagram, præsentationsbilleder og marketingsmuligheder skal tænkes anderledes.

På kurset arbejde vi med begge dele – altså både dramaturgien og rammerne omkring streaming-serierne. Til hjælp har jeg to gæster, der uden tvivl er to af landets mest vidende om, hvad der virker på streaming.

Christoffer Ebbesen udvikler tv-serier. Han er tidligere redaktør af DR-Ultra, som var nogle af de første til at arbejde med streaming-dramaturgi i Danmark. Christoffer har blandt andet været med til at udvikle den såkaldte Drage-model til streaming. I dag arbejder han med formater til unge i Norge og Danmark.

Mette Stuhr er Brandredaktør for DR3, DRTV og DR2+. Hun er super relevant, når det gælder tv på streaming, fordi hun arbejder med alle tricks’ene udenom selve indholdet. Det er de tricks, som i høj grad er med til at give en streaming-succes. Hun har bl.a. fokus på, hvordan man kan markedsføre sine programmer, så de ikke forsvinder i mængden – og fokuserer desuden på ting som anslag og cliffhangers. Mettes viden bygger på tal og derfor ved hun, hvad der virker og ikke virker.

Dagen bindes sammen af mig – Henrik Bjerring. Jeg er tidligere mangeårig udvikler og redaktør i DR-Videnskab og har blandt andet lavet tv-formater som “POV” (DR3), “Diagnose Søges”, (DR1), og senest lavet live-programmet “Danmark lander på Mars”. Et nørdet rum-program, som blev set af 650.000 mennesker på DR2.

 

Blanding af workshop og oplæg.

På kurset fokuserer vi ikke kun på ting, der fungerer på papiret, men på ting som fungerer i den virkelige produktions-verden, derfor opfordres du også som deltager, til selv at medtage et eksempel på noget, du har lavet eller arbejder med, som vi kan tage konkret udgangspunkt i. Altså hvordan ændrer vi dit flow-eksempel til noget, der virker på streaming.

Undervisere

Henrik Bjerring S.

Henrik var gennem en årrække redaktør og udvikler i DR-Videnskab. Han har opfundet og produceret en bunke tv-formater til DR, blandt andet “POV” (DR3), “Diagnose Søges” (DR1) og “Ond, ondere, ondest” (DR3). Han har senest fået 650.000 danskere til at se to timers nørdet rum-underholdning på DR2 med live-programmet “Danmark lander på Mars”. Henrik har i dag eget produktionsselskab, underviser og arbejder med kreativ udvikling.

Mere om dette kursus