Fra flow til streaming

Startdato:
Udbyder:
Sted:
2800 Kongens Lyngby
Dage:
1 dage
Pris:
5.750 kr. + moms | PU-støtte: 1.950 kr.
Evaluering af tidligere kurser fra denne udbyder
(Baseret på 194 evalueringer)
Forår 2022

Danskerne streamer mere, end vi ser flow tv. Det er nu et faktum. Så hvilken ny virkelighed skal du som tv-station eller produktionsselskab forholde dig til? Hvad betyder bevægelsen mod streaming for, hvad vi ser? Hvad vi vælger at se? Hvordan vi ser det?

FRA FLOW TIL STREAMING beskæftiger sig med, hvordan forholder man sig til teknik, fortælleteknik og indholdsproduktion, når man producerer til streaming? Hvorfor skal man fx kun lave 5 afsnit til play? Hvilke krav stiller streaming til produktionsflowet? Og hvordan tænker man hele vejen rundt om en udsendelse, der skal streames – så man laver den rigtige thumbnail, intro, trailer?

Roald Bergmann, udviklingschef på Pipeline Production, og Morten Lübbert, redaktør på TV2 Play, tager deltagerne med på en rejse gennem streamingens udfordringer, muligheder og praktiske produktionsløsninger.

 

Hvad får du med dig?
  • På dette en-dags kursus får du et nuanceret indblik i, hvad bevægelsen fra flow til streaming betyder for tv-produktioner: Hvad virker til flow og ikke til streaming – og omvendt?
  • Du bliver klogere på, hvordan man udvikler koncepter til streaming, som tager højde for streamingens dynamik – for hvordan content ændrer sig? Hvad er best practice – og hvad er tendenserne?
  • Du hører om, hvordan man designer en produktion, så den tager højde for de særlige krav, streaming stiller.
  • Du får indsigt i, hvordan du sælger dit streaming koncept til seerne – fra thumbnail til intro til trailer.

 

Hvem er du?

Du arbejder med at producere tv – som fx producer, konceptudvikler, tilrettelægger, redaktør. Du arbejder måske på en tv-station, i et produktionsselskab eller i et mediehus. Du vil gerne være klogere på, hvordan vi designer koncepter specifikt til streaming, som også tager højde for streamings krav i produktionen.

 

Hvem underviser dig?

Roald Bergmann er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole og sidder til dagligt som udviklingschef for Pipeline Production – og tidligere hos Pineapple Entertainment og Nordisk Film Tv. Her har han udviklet tv-programmer som fx Vrede Piger, Zulu Awards, Ranes Museum og Mormor på mandejagt.

Roald har udviklet mere end 25 tv-koncepter og programserier til de største danske tv-kanaler og har været bag flere nominerede og vindende TV-pris modtagere. Han driver sideløbende et forlag, et kunstnerværksted, en kreativ hub på Bornholm og en projektfabrik.

Morten Lübbert er redaktør på TV 2 PLAY med ansvar for strategi, udvikling og indkøb af nye programsatsninger. Han har tidligere været partner og redaktionschef i produktionsselskabet Highwire og har og har stået bag serien SuspektMiddag med min ex, Branco og senest kæmpe-succesen Bachelor.

 

Hvordan foregår kurset?

Kurset har et forelæsningsformat med masser af inddragende samtaler og diskussioner, både i plenum og i grupper. Undervejs vises eksempler fra koncepter og færdige produktioner.

 

Dagsprogram

Vi starter med at se på “flow kontra streaming”: Hvad er seernes brugsmønster og forventninger til streaming? Hvordan påvirkes content af streamingens landskab og rammer? Hvad er best practive og hvad er tendenserne? Hvilke formgreb er effektive?

Om eftermiddagen dykker vi ned i produktionen og de krav, streaming stiller til produktionsformer? Hvad er udfordringerne og hvodan løser vi dem? Hvordan “sælger” du dit streaming koncept til seeren – fra thumbnail til intro til trailer?

 

Det indgår i prisen

Du får kaffe, te, vand og frugt til nogle gode, energiske dage.

Madpakken og det gode humør skal du selv tage med.

Undervisere

Roald Bergmann

Udviklingsredaktør, tegner & forfatter

Roald Bergmann har som tilrettelægger, programudvikler og redaktionschef været med til at skabe mange populære tv-programmer som bl.a. ‘Go’morgen & Go’aften Danmark’, ‘Zulu Djævleræs’, ‘Voice’, ‘Menneskeforsøg’, ‘Mentor’ og ‘Zulu BFF’. Derudover har Roald brugt sin kreativitet på bl.a. at starte sit eget produktionsselskab, lancere et bogforlag, drive et plakat-tegneværksted og producere en lang række reklamefilm og webtv-serier. 

Morten Lübbert

Morten Lübbert er redaktør på TV 2 PLAY med ansvar for strategi, udvikling og indkøb af nye programsatsninger. Han har tidligere været partner og redaktionschef i produktionsselskabet Highwire og har og har stået bag serien SuspektMiddag med min ex, Branco og senest kæmpe-succesen Bachelor.

Mere om dette kursus